Vrei sa fii gazda unei petreceri reusite?

Sunt de acord! Sintagma “petrecere la mine acasa” te poate duce cu gandul la haos, deranj, oboseala si multe vase de spalat. Dar trebuie sa recunosti ca o petrecere te poate scoate din rutina, te apropie de prieteni si presupune multa distractie. O poti organiza in cativa pasi simpli, fara prea multa bataie de cap. Daca totul este bine planificat, sintagma “o petrece la mine acasa” te va duce cu gandul la rasete, voie buna si distractie maxima. Iata cateva sfaturi:
1. Planifica totul pana la ultimul detaliu!
Daca vrei ca totul sa mearga de la sine, ai nevoie de un plan bine pus la punct. In primul rand trebuie sa fixezi o data. Lasa-ti timp suficient inainte de momentul zero pentru a putea planifica totul asa cum trebuie. Nu uita sa iei in calcul eventualele lucruri imprevizibile. Stabileste ziua evenimentului la sfarsitul saptamanii cand lumea este mai libera si nu uita sa discuti cu vecinii despre acest aspect. Odata stabilita ziua si ora poti trece la urmatorii pasi.
2. Invitatii
Oamenii sunt sufletul petrecerii, asa ca trebuie sa fii foarte atenta pe cine inviti. Incearca sa nu amesteci persoane din diferite grupuri pentru a nu avea divergenta de opinii in ceea ce priveste muzica sau stilul de distractie. Dupa ce ti-ai completat lista de invitati, este timpul sa ii anunti. O poti face telefonic sau poti trimite invitatii dragute. Este important ca lumea sa iti confirme prezenta cu o saptamana inainte pentru a sti pe cine contezi.
3. Tema petrecerii
Alege o tema pentru a-i da evenimentului un plus de sarm. Tema pe care o propui poate deschide cu usurinta subiectul unei conversatii intre invitatii, poate evita plictiseala si stimula creativitatea persoanelor invitate. Opteaza pentru o seara japoneza, americana, stilul anilor “80, jazz sau chiar seara personajelor din desene animate. Indiferent de optiune, asigura-te ca muzica si meniul vor fi in concordanta cu motivul ales. Pentru a te asigura ca mergi direct la tinta, poti face un sondaj de opinie printre invitatii tai inainte de a te hotara.
4. Meniul
Meniul este un aspect ce ne poate baga in bucluc. Insa, exista solutii la indemana si foarte practice la care poti apela. In primul rand, evita vasele murdare de a doua zi recurgand la tacamuri de plastic pe care mai apoi le poti arunca. Astfel, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *