Yahoo introduce social networking pe telefoane

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Yahoo a anuntat la MWC aplicatia oneConnect, un serviciu de comunicatii mobile ce combina instant messaging cu functionalitati de social networking.

OneConnect, aplicatie ce va fi disponibila din trimestrul al doilea al anului, va fi o platforma ce va combina servicii de e-mail, instant messaging (IM), SMS si social networking sub un singur acoperis.

Aplicatia va combina adresele din lista de contacte de pe telefon cu cele din address book-ul de pe Yahoo si cu cele din conturile personale ale utilizatorului de pe site-uri de social networking precum Bebo, Dopplr, Facebook, Flickr, Friendster, Hi5, Last.fm, LinkedIn, Myspace si Twitter.

Utilizatorul va putea vedea daca cei din aceasta mega-lista sunt online, mesajele recente primite de la acestia, plus updateurile de status, fotografii sau ale altor activitati ale celor din cercul de prieteni. De asemenea, va putea comunica cu acestia prin e-mail, IM si SMS, conversatiile fiind salvate intr-un singur flux, chiar daca unul trimite SMS, iar celalalt foloseste Yahoo Messenger.

Aplicatia va avea si alte functionalitati precum o lista de favoriti, posibilitatea de a colecta informatii despre altii intr-un fel de carduri de contact social si „tehnologie de detectie” a locatiei, dupa cum o numeste Yahoo, care va oferi utilizatorilor modalitati noi de a localiza, face chat si schimba informatii de contact cu alti utilizatori oneConnect.

Yahoo a afirmat ca va crea widget-uri care vor deschide platforma catre o varietate de provideri de servicii de webmail precum Yahoo Mail, MSN Hotmail, Gmail si AOL Mail.

Intr-un anunt separat, Yahoo a anuntat ca a cumparat compania Maven Networks pentru 160 milioane $. Aceasta a creat o platforma video care permite managementul, distributia si monetizarea de content video premium online, printre providerii de continut numarandu-se companii precum Fox News, Sony BMG, CBS Sports sau Financial Times.

spot_imgspot_img