Yemen: 18 civili, ucisi intr-un raid asupra capitalei

Cel putin 18 civili au fost ucisi si alti peste 300 raniti in capitala yemenita Sanaa, unde au avut loc explozii dupa doua raiduri aeriene impotriva unor depozite de arme si munitii intr-o baza de rachete, potrivit unor surse medicale, informeaza Mediafax.?
Bilantul ranitilor a fost intocmit pe baza datelor de la patru spitale din oras,?relateaza luni AFP.
Zeci de case au fost distruse si o benzinarie, unde stateau la coada automobilisti, a luat foc dupa exploziile survenite ca urmare a unor raiduri impotriva bazei batalionului de rachete din Fajj Attan, o colina ce domina sudul capitalei yemenite, au indicat martori.
Citeste si:?MAE a mai evacuat trei romani din Yemen
Incepand din 26 martie, Arabia Saudita conduce o coalitie arabo-sunnita care lanseaza lovituri aeriene impotriva rebelilor siiti, sustinuti de Iran si care controleaza vaste regiuni din Yemen, inclusiv capitala Sanaa.
Localurile televiziunii Al-Yamen Al-Youm, situata in zona, au fost avariate, doi angajati ai sai au fost ucisi si alti zece raniti, potrivit echipelor de salvare. Televiziunea a fost nevoita sa-si intrerupa emisia. Cei doi morti de la televiziune figureaza printre cei 18 civili morti contabilizati pana in prezent, a indicat o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *