Zeci de jandarmi, cercetati intr-un dosar privind obtinerea de credite cu acte false.

Zeci de jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba sunt cercetati de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie privind obtinerea unor credite bancare pe baza unor adeverinte de salariu falsificate, sustin surse judiciare, transmite Mediafax.
Surse judiciare au declarat, miercuri, ca procurorii DNA Alba Iulia instrumenteaza un dosar in care sunt cercetati cateva zeci de angajati sau fosti angajati ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Alba, pentru ca ar fi obtinut credite bancare pe baza unor adeverinte falsificate.
Potrivit surselor citate, dosarul a fost deschis in 2012 si, in urma cercetarilor de pana acum, procurorii de la DNA au stabilit ca jandarmii obtineau adeverinte de salariu, in care venitul acestora era falsificat si marit, astfel incat sa poata obtine credite bancare, in special credite ipotecare.
Sursele citate au precizat ca in acest dosar sunt cercetate si persoane care au sau au avut functii de conducere in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba.
De asemenea, potrivit acelorasi surse, cercetarile in acest caz au inceput ca urmare a instrumentarii de catre procurorii din Alba a unui alt dosar in care o femeie din Alba Iulia acuza de santaj, amenintare si sechestrare un capitan de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba, barbat cu care ar fi avut o relatie.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, Cosmin Jurcovet, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca unitatea a fost informata la finalul anului trecut despre o ancheta a DNA Alba Iulia, care ar viza angajati ai institutiei.
Jurcovet a spus ca, la acea data, procurorii DNA Alba Iulia au solicitat unitatii sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *