Zegrean: Au fost presiuni mari de la adoptarea deciziei privind interceptarile pana la motivarea ei

de Lucian Negrea Publicat la: 15.03.2016 23:46 Ultima actualizare: 15.03.2016 23:47

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat marti ca au existat presiuni mari din momentul in care CCR a emis decizia privind interceptarile pana la redactarea si publicarea motivarii in Monitorul Oficial.

“”De data aceasta, atacurile au fost dupa ce am dat decizia, pentru ca nu urmareste nimeni activitatea noastra decat dupa ce apar in presa tot felul de articole. Presiuni au fost mari in perioada de la adoptarea deciziei si pana la motivarea ei si publicarea in Monitorul Oficial, dar nu s-a schimbat cu nimic (…) Noi n-am reclamat niciodata pe nimeni si nici nu o sa le facem aceasta cinste niciodata. Sigur ca nu este foarte placut sa fim aratati cu degetul tot timpul si expresia nu imi apartine, este expresia fostului director al SRI, care spunea ca va avea pe cine sa arate cu degetul. Nu stiu daca asta e metoda cea mai buna, sa arati cu degetul pe cineva””, a declarat Augustin Zegrean, intr-un interviu la TVR.
Presedintele CCR – care isi va termina mandatul in acest an – a fost intrebat care a fost cel mai greu moment pe care l-a traversat in fruntea Curtii Constitutionale.

“”N-as spune ca a fost o perioada politica tulbure. Romanii sunt nervosi in politica, dintotdeauna politica in Romania asa s-a facut, se pune multa pasiune. De prea multe ori s-a apelat la noi sa arbitram anumite situatii politice (…) nu mi se pare normal. De exemplu, foarte multe sesizari am avut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *