Zgonea, in “site visit” la Rosia Montana: “Sa aveti o atitudine independenta cand vor veni parlamentarii aici”

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 22.09.2013 11:31 Ultima actualizare: 22.09.2013 11:48

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, duminica dimineata, la Rosia Montana, unde urmeaza sa viziteze carierele din zona impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Sindicatului “Viitorul Mineritului”.
Valeriu Zgonea a fost asteptat de primarul din Rosia Montana, Eugen Furdui, si de liderul Sindicatului “Viitorul Mineritului”, Cristian Albu, cu care a discutat in sediul primariei.

De asemenea, in fata primariei se aflau si cateva zeci de persoane, sustinatoare ale proiectului de la Rosia Montana.
Zgonea a declarat, dupa intalnirea cu autoritatile locale, ca le-a cerut acestora sa aiba o atitudine independenta in momentul in care parlamentarii vor veni la Rosia Montana, incepand de saptamana viitoare.
“Vor fi mai multe vizite aici, va trebui sa fiti atenti si sa le explicati tuturor si avantajele si dezavantajele si ce se intampla cu zona. Rugamintea e sa le faceti un bilant al evolutiei societatii in zona aceasta”, le-a spus Zgonea reprezentantilor autoritatilor locale.
El a mentionat ca deplasarea la cariere si intrarea in mina vor constitui un “site visit”, lucru pe care va trebui sa-l faca si parlamentarii comisiei speciale pentru Rosia Montana.
“Vizita sa reprezinte un minim pentru parlamentarii care vor veni aici pentru documentare, inclusiv pentru membri comisiei speciale pentru Rosia Montana”, a afirmat Zgonea.
Presedintele Camerei Deputatilor urmeaza sa viziteze patru cariere din zona, intre care si cariera Catalina, unde 33 de mineri s-au blocat in subteran saptamana trecuta.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, declarat, sambata, la Alba Iulia, raspunzand unei intrebari, ca nu crede ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *