Zgonea: Sustinem fara rezerve Republica Moldova in parcursul sau de integrare europeana

de Alina Novaceanu – Mediafax Publicat la: 30.09.2013 13:51 Ultima actualizare: 30.09.2013 14:01

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca Romania sustine fara rezerve R.Moldova in parcursul european si pana la sfarsitul anului Birourile Permanente ale Camerei si Parlamentului moldovean vor avea o reuniune la Chisinau, in care va fi propus un acord de cooperare.
Valeriu Zgonea a avut o intalnire cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, in care au avut “o discutie deschisa” cu privire la sustinerea de care se bucura Republica Moldova in parcursul european din partea Romaniei.

“Sustinem fara rezerve Republica Moldova in parcursul sau de integrare europeana”, a declarat Zgonea, aratand ca Romania va sprijini tehnic din toate punctele de vedere R.Moldova la Vilnius.
“Pana la sfarsitul anului o sa avem o reuniune a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Parlamentului Republicii Moldova la Chisinau, in care cele doua Birouri Permanente sa propuna un acord palpabil, concret, astfel incat in urma experientei noastre europene sa rezulte un parlamentar moldovean mai bine pregatit in acquis-ul comunitar mai aproape de cetatean”, a adaugat Zgonea.
El a spus ca i-a aratat presedintelui Parlamentului Republicii Moldova ca angajamentele Guvernului Romaniei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *