Zi aglomerata la DNA: Orban, Ghita, Oprea

Saptamana a inceput furtunos pentru procurorii anticoruptie, care s-au intalnit luni cu mai multi politicieni, printre care Ludovic Orban, candidatul PNL la Primaria Capitalei, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si ?vicepremier, si deputatul Sebastian Ghita.
Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, este cercetat de catre DNA sub control judiciar pentru primire de foloase necuvenite, prin exercitarea functiei politice, pentru campania electorala de anul acesta.?Potrivit procurorilor anti?corup?tie, pe 1 martie 2016, prim-vicepresedintele al PNL a”a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti”.
Procurorii sustin ca, ulterior, pe 20 martie, Ludovic Orban s-a intalnit din nou cu omul de afaceri si i-a cerut 50.000 de euro a”in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului”. DNA a stabilit ca liberalul i-ar fi spus omului de afaceri ca are nevoie urgent de bani, in una-doua saptamani. a”Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri”, arata DNA.
Imediat dupa iesirea de la audieri, Ludovic Orban si-a anuntat demisia din functiile de conducere de la PNL si de la Camera Deputatilor si renuntarea la candidatura pentru Primaria Capitalei.
Dreptul la tacere
Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a fost la randul sau la DNA, ieri, pentru a da declaratii in dosarul Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI, serviciul secret al MAI) – abuz in serviciu. Fostul vicepremier a refuzat sa dea declaratii, apeland la dreptul sau la tacere. Potrivit procurorilor anticoruptie, in iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *