Ziua cea mai lunga pentru USL – nominalizarea pentru Transporturi trebuie facuta azi de …

Nominalizarea pe care PNL trebuie sæ o facæ azi, oficial, pentru portofoliul Transporturilor, ca urmare a retragerii lui Ovidiu Silaghi, se dovedeøte a fi o nouæ piatræ de incercare pentru USL øi pentru colaborarea dintre Victor Ponta øi Crin Antonescu, dar øi un nou mær al discordiei, arata o ampla analiza realizata de Mediafax.

Panæ in momentul de faflæ, in USL s-a jucat un joc al tatonærilor, care a avansat de la comunicarea, pe surse, a unor scenarii privind o nouæ numire la Transporturi la “aruncarea” pe piaflæ a variantei “neoficiale” Nini Sæpunaru.

Pe acest subiect au existat trei comunicatori: Nini Sæpunaru (care a anunflat, intr-o intervenflie telefonicæ la Realitatea Tv, cæ a acceptat propunerea lui Antonescu de a prelua Transporturile), Crin Antonescu (care a precizat, pentru gandul.info, cæ nu a discutat cu Ponta, dar cæ Sæpunaru e o propunere cu multe øanse) øi Victor Ponta ( care a menflionat, pentru MEDIAFAX, cæ aøteaptæ de la PNL o persoanæ cu experienflæ politicæ øi imagine foarte bunæ pentru ministerul Trasporturilor øi cæ oficial nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere oficialæ).

Comunicarea Ponta-Antonescu, doar prin intermediul presei

Comunicarea in USL s-a desfæøurat, aøadar, numai prin intermediul presei, fapt menflionat explicit de liderul PNL, Crin Antonescu, care a spus cæ nu a discutat cu Ponta despre nominalizarea lui Sæpunaru.

Neoficial, insæ, propunerea lui Antonescu de a-l numi pe Nini Sæpunaru la Transporturi a starnit reacflii de respingere in PSD, la nivelul unor lideri, dar øi la nivelul premierului Victor Ponta.

Imediat dupæ anunflul lui Sæpunaru, surse politice au precizat pentru MEDIAFAX cæ premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Sæpunaru sæ preia postul de ministru al Transporturilor øi i-a cerut preøedintelui PNL, Crin Antonescu, o altæ nominalizare pentru acest portofoliu.

Ponta: Poate PNL face douæ nominalizæri la Transporturi

Ulterior, Ponta a declarat agenfliei MEDIAFAX cæ aøteaptæ, duminicæ, din partea PNL ca pentru Transporturi sæ fie propusæ o persoanæ cu experienflæ politicæ, imagine foarte bunæ øi un profesionist in domeniu, adæugand cæ “oficial” nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere “oficialæ”.

“Sunt absolut convins cæ este interesul meu øi al PNL ca cel care va ocupa funcflia de ministru al Transporturilor de luni practic, cæ luni trebuie sæ depunæ juræmantul, este o persoanæ cu experienflæ politicæ, cu imagine foarte bunæ øi profesionist in domeniu. Nu am respins o propunere oficialæ, pentru cæ nu mi s-a fæcut o propunere oficialæ, ce a spus domnul Antonescu asearæ este adeværat, propunerea mi se va face maine, dupæ øedinfla PNL”, a spus Ponta, sambætæ, pentru MEDIAFAX.

El a amintit cæ in acordul USL este prevæzut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvant in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *