Asfaltul in curte – solutie ieftina, eficienta si curata

Orice curte are nevoie de construirea unei zone de acces, precum si de o zona de relaxare, in care beneficiarii sa poata sta fara riscul de a se murdari de praf si noroi.

Exista o multime de optiuni de pavare a curtii, insa una ditre cele mai bune este asfaltarea.

Ce este asfaltarea curtii?

Procesul de asfaltare curte este foarte simplu si implica aplicarea unui strat de asfalt pe o zona bine determinata din curte. Solutia este cat se poate de convenabila din mai multe motive:

  • Se pune foarte usor in opera, devenind utilizabila aproape imediat;
  • Nu necesita foarte multa intretinere;
  • Poate fi folosita pentru mai multe tipuri de suprafete, indiferent de tipul terenului, inclinatie, etc;
  • Atunci cand se strica poate fi reparat cu usurinta, chiar si in regie proprie;
  • Poate fi preparat la fata locului, in cantitatea necesara si poate fi turnat atat manual, cat si mecanizat.

Asfaltul este o solutie estetica, potrivita pentru foarte multe utilizari

Pe langa avantajele de mai sus, asfaltul are marele avantaj de a arata foarte bine. Acesta are un aspect elegant, potrivit in orice tip de ambient. Asfaltul poate sa fie folosit in spatiile de parcare, poate contura o alee de acces in curte, este suportul perfect pentru terase permanente sau sezoniere si este o solutie de lunga durata pentru strazi, indiferent de gradul de inclinare sau de marimea lor.

Exista mai multe tiprui de asfalt, in functie de modul de exploatare

In functie de modul de exploatare poti opta pentru mai multe tipuri de asfalt. Cel mai potrivit pentru curti si trafic pietonal este BA8. Acesta este ideal pentru alei , trotuare, terase, etc. BA16 este un amestec mai durabil, potrivit pentru strazile destinate autovehiculelor, nu foarte circulate. De regula, Ba16 este stratul superior al strazilor, care asigura rularea confortabila a masinilor.

BA25 este cea mai rezistenta varianta de asfalt, care creaza o legatura intre suportul de pietris si nisip si stratul de BA16. Este indicat pe strazile foarte circulate, cu masini de tonaj mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *