Asigurări pe înțelesul tuturor. Cum poți să ai grijă de viitorul familiei tale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dacă te gândești frecvent la viitor și vrei ca acesta să fie cât mai sigur și lipsit de pericole, atunci probabil ai luat în calcul varianta unei asigurări. În prezent încă există destul de multe întrebări cu privire la procesul de asigurare și polițe, așadar este nevoie ca aceste detalii să fie clarificate. Discutăm în cele ce urmează despre asigurarea viitorului familiei tale și despre detaliile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să închei polițele potrivite. 

Asigurarea de viață

Dacă te întrebi ce înseamnă asigurarea de viata, atunci primul lucru pe care ar trebui să îl știi este principiul de funcționare. Acesta presupune alegerea unei polițe de asigurare care să acopere riscurile cu care te-ai putea confrunta de-a lungul vieții și plata unei contribuții lunare, în baza planului stabilit.

În acest fel, asigurarea de viață se transformă într-un sprijin pentru familia ta atunci când tu nu mai poți face acest lucru. Vorbim așadar despre o preluare a riscurilor, însă acestea sunt dependente de tipul de asigurare aleasă. Poți opta pentru o asigurare simplă de viață, ce acoperă exclusiv riscul de deces. O asigurare de viață poate avea inclusiv un beneficiu imediat, reprezentat de acces la un pachet de telemedicină, adică, ai acces online la un medic, 24/7, inclusiv duminica sau de sărbători legale.

Asigurarea de locuință

Pe lângă faptul că încercăm la fiecare pas să avem grijă de propria viață, dar și de cea a apropiaților noștri, una din principalele griji vizează și locuința și bunurile din aceasta. Astfel, asigurarea de locuinta este un produs  asigurare care vine cu acoperiri precum furtul, intrarea prin efracție, deteriorările din cauze independente de voința proprietarilor, dar și probleme cauzate de calamități precum cutremure, alunecări de teren sau inundații. În acest caz vorbim despre două tipuri de asigurări și anume asigurarea obligatorie (PAD), pe care fiecare proprietar ar trebui să o aibă în vedere anual și asigurarea facultativă, suplimentară, care îți oferă protecție pentru o gamă extinsă de riscuri față de cele specifice asigurării obligatorii (calamități și riscuri naturale).

Asigurarea de călătorie

Trăim într-o perioadă în care  ne bucurăm de posibilitatea de a călători mai mult, chiar și în locuri exotice. Pentru când ești pe teritoriu străin, este recomandat să alegi o asigurare de călătorie, cu ajutorul căreia să ai acces la consultații medicale în regim de telemedicină, acces la servicii medicale de urgență în unitățile medicale sau  decontarea unor costuri ce presupun tratamente de urgență, cum ar fi cel dentar. 

În plus, un astfel de produs poate include asigurarea bagajelor sau acoperire în caz de anulare a călătoriei în funcție de pachetul de asigurare ales, fără să fii nevoit să cheltui sume importante de bani și să să cauți soluții în momentele în care ar trebui să te relaxezi.

Asigurările trebuie înțelese în mod corect pentru ca alegerea acestora să se facă în funcție de nevoile fiecărui asigurat. Dacă ai nevoie de o asigurare de locuință, de viață sau de călătorie, alege să te informezi întotdeauna cu privire la acoperirile incluse, la costuri, dar și la valoarea primei asigurate, pentru ca tu să îți poți trăi viața știind că ai întotdeauna un sprijin pe care te poți baza. 

spot_imgspot_img