Aspecte care te vor ajuta in alegerea celui mai bun disc diamantat

Un disc diamantat, asa cum ii spune si denumirea, este circular, alcatuit din otel si prevazut cu diamant pe partea exterioara. Marginea poate avea diferite forme, fie crestata, fie neteda, iar segmentele sunt presarate cu diamant sintetic.

Diamantele folosite in realizarea discului diamantat sunt selectate cu atentie in functie de calitate, forma si rezistenta. Ulterior, acestea sunt combinate cu  pulbere ce poate contine metale precum: cupru, fier, cobalt, etc. Dupa ce amestecul este obtinut, urmeaza turnarea acestuia intr-o forma si incalzit la temperaturi de aproximativ 2000 grade Celsius pentru a obtine o forma solida denumita segment. Urmatoarea etapa este reprezentata de atasarea segmentului propriu zis pe discul de otel. Acest proces se poate realiza prin mai multe metode:

  1. Prin lipire: Acest proces presupune lipirea prin aplicarea unui aliaj fie pe baza de cupru-zinc, fie pe baza de cupru-zinc-argint pentru fixarea eficienta a segmentului pe disc;
  2. Prin sudare cu laser – Pentru atasarea celor doua componente, se poate folosi si sudarea cu laser. Aceasta metoda este una dintre cele mai apreciate deoarece discul diamantat obtinut poate fi folosit atat pentru taierea umeda, cat si pentru cea uscata. Mai mult de atat, acestea prezinta o performanta mai ridicata in timpul taierii si un risc mai mic de deformare.  
  3. Prin sinterizare – In general, discurile diamantate obtinute prin procesul de sinterizare sunt, adesea, folosite pentru uz casnic.

Aspecte care te vor ajuta sa alegi cel mai bun disc diamantat

Atunci cand urmeaza sa achizitionezi un disc diamantat trebuie sa fii foarte selectiv si cat se poate de exigent. In primul rand, trebuie sa il alegi pe cel compatibil cu materialele pe care urmeaza sa le tai. In continuare, iti vom prezenta cativa factori de care trebuie sa tii cont si care, cu sigurant, te vor ajuta in alegerea celui mai bun disc diamantat.

Cel mai bun disc diamantat: Materialul pe care urmeaza sa il tai

Asa cum am mentionat anterior, materialul pe care urmeaza sa il segmentezi reprezinta cel mai important criteriu in alegerea unui disc diamantat cu adevarat potrivit nevoilor tale. In acest caz, tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de diametrul,  tipul, densitatea si geometria materialului. In functie de asta, vei putea intra in posesia unui disc diamantat cu adevarat optim.

Cel mai bun disc diamantat: echipamentul pe care il vei folosi

Al doilea factor pe care trebuie sa il iei in calcul, dar nu si cel mai putin important este reprezentat de echipamentul pe care vei atasa discul diamantat. Acesta va influenta, fara doar si poate atat tipul discului pe care urmeaza sa il achizitionezi, cat si viteza din timpul taierii. Un echipament ce functioneaza la capacitate maxima , in mod cert va ajuta discul sa atinga performanta optima. Trebuie, de asemenea, sa fii atent si la semnalele primite in timpul operatiunii. Daca viteza scade, primul lucru pe care trebuie sa reduca presiunea pe care o exerciti. Daca nu vei lua masuri, in scurt timp discul se va supraincalzii si implicit se va deforma.

Cel mai bun disc diamantat: tipuri de taiere

Iti doresti sa realizezi o taiere plana, umeda sau uscata? Ei bine, in cazul acesta trebuie sa iei in calcul cateva aspecte.

Taierea plana solicita si afecteaza cel mai putin functionalitatea discului diamantat. Mai mult de atat, favorizeaza modul de lucru deoarece este mult mai avantajos sa realizezi taieri plane spre deosebire de cele adanci, de exemplu.

Discul pentru taierea uscata se poate folosi, in general, si pentru taierea umeda. In alta ordine de idei, daca un disc diamantat pentru taiere umeda este utilizat inclusiv pentru taierea uscata sau nu dispune de suficient lichid de raciere, lama supraincalzita nu doar ca deterioreaza iremediabil discul, dar poate rani grav si operatorul.

De unde achizitionez cel mai bun disc diamantat?

Acum ca am stabilit factorii care te vor ajuta in alegerea celui mai bun disc diamantat, te vom ajuta si cu o recomandare privind locul de unde il poti achizitiona. Chiar daca ai o multime de optiuni la dispozitie, trebuie sa fii precaut si sa nu iei o decizie bazata pe impuls, ci una bazata pe calitatea produsului. Asadar, poti arunca o privire in magazinul online Disc- beton pentru a-ti alege produsul dorit.

Nu uita! Un disc diamantat bun este cel care corespunde in totalitate cu nevoile tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *