Aspecte pe care trebuie să le cunoști despre creșterea în masă musculară

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Există mai multe lucruri pe care orice persoană trebuie să le cunoască pentru a se bucura de o creștere masă musculară optimă. Trebuie să știi în primul rând că creșterea masei musculare nu este un lucru foarte greu de făcut și că oricine se poate bucura de un fizic excelent dacă își dorește cu adevărat să se bucure din acest punct de vedere. 

Fiecare persoană poate realiza o astfel de creștere musculară, astfel încât să se bucure de o formă fizică excelentă și să aibă parte de aspectul fizic dorit. Dacă vei pune în practică unele principii corecte, astfel încât să te bucuri de o creștere în masă musculară cât mai bună, vei ajunge la rezultatele pe care le dorești.

Cum se realizează o astfel de creștere în masa musculară?

Multe persoane sunt de părere că o creștere masă musculară presupune doar mersul la sala și trasul de fiare, doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. De exemplu, unele femei sunt îngrozite de faptul de a pune mana pe o greutate mai grea de frica să nu le crească subit musculatura. În același timp, exista și bărbații care sunt convinși că dacă vor plimba greutățile de colo-colo prin sala, se vor bucura în cel mai scurt timp de masă musculară.

Cu toate că am vrea să credem asta, lucrurile nu sunt deloc atât de simple. Trebuie așadar să ții cont de faptul că creșterea masei musculare presupune mai multe lucruri. Dacă îndeplinești toate aceste lucruri, vei începe să ajungi la fizicul pe care îl dorești.

În primul rand, pentru a te asigura că te bucuri de o creștere masă musculară cât mai buna, este important să realizezi un antrenament cu greutăți cu intensitate progresivă. În acest fel, îi vei da organismului un motiv în plus de a se adapta, astfel încât să își creeze noi țesuturi musculare. 

În același timp, alimentația este și ea extrem de importantă din acest punct de vedere. O alimentație potrivită este cea care oferă organismului cărămizile de care acesta are nevoie, astfel încât să se bucure de o construcție a masei musculare.

Pe lângă aceste exerciții creștere masă musculară și alimentație, o persoana care vrea să se bucure de o masă musculară pe placul ei, trebuie să își mai acorde și un timp suficient de recuperare. De asemenea, consistența în timp cu toate lucrurile pe care le-am menționat până acum sunt alte aspecte pe care o persoană care dorește să crească în masă musculară trebuie să le aibă în vedere. În acest fel, o astfel de persoana se va bucura de rezultatele cel mai bune.

Cu toate că aceste lucruri par inițial foarte ușor de realizat, ele nu sunt chiar atât de ușor de făcut, acesta fiind și motivul pentru care de obicei nu vedem femei și bărbați cu un fizic natural impresionant și anume cu proporții plăcute privirii. Sunt așadar anumite lucruri pe care le poți avea în vedere, astfel încât să te bucuri mai rapid de o creștere masă musculară, astfel încât să te simți mult mai bine.

La ce trebuie să fii atent?

Trebuie să ajustezi mereu volumul de antrenament, astfel încât să te bucuri de o creștere musculară. Indiferent dacă ești bărbat sau femeie, ideal ar fi să optezi pentru serii a cate 10-12 săptămânal pentru fiecare grupă musculară dacă ești începător. 

O persoană începătoare are mai puțin de 1 an de sala, ajungând la maxim 2 ani de sala. De asemenea, o persoana care a făcut o pauză câțiva ani cu antrenamentele, dar a revenit la sala, ar trebui să aibă în vedere un volum mai mic de antrenament inițial.

O persoană care merge regulat la sala, pentru a se bucura de cele mai bune rezultate în ceea ce privește această creștere masă musculară, ar trebui să efectueze 13-15 serii săptămânal pentru fiecare grupă musculară. O experiență de antrenament constant intre 2-4 ani ar putea fi o foarte bună evaluare a unei persoane care merge la sală în mod regulat.

O persoană avansată și anume una care face sală de mai bine de 4 ani este o persoană care ar putea să se orienteze către 15-20 de serii săptămânal pentru fiecare grupă musculară, astfel încât să se bucure de o astfel de creștere masă musculară.

Cum să-ți planifici antrenamentele în funcție de intensitate

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să periodizezi intensitatea antrenamentelor, astfel încât să ai parte de o creștere a musculaturii. În acest fel, pe măsură ce vei începe să te antrenezi din ce în ce mai intens, organismul va începe și el la rândul său să se adapteze din ce în ce mai mult, el crescând musculatura în acest fel. Creșterea aceasta poate fi aparentă și aproape instantanee uneori. De asemenea, în cazul unor persoane ea poate fi un proces de durata care necesită un timp mai îndelungat.

O persoană care merge la sala, ar trebui să se folosească și de un program de antrenament pentru masa musculară. În acest fel, un astfel de program ar putea-o ajuta să crească în mod progresiv musculatura, dar și forța, precum și intensitatea exercițiilor executate. În acest fel, scopul va fi o stimulare a organismului, el adaptandu-se în timp la acest efort. 

Sunt o mulțime de programe pe care le poți avea în vedere, astfel încât să te bucuri de o formă fizică pe placul tău. Cu toate acestea însă, trebuie să găsești un program care să ți se aplice ție și astfel să te bucuri de un plus în ceea ce privește eficiența sa.

Nu uita și să consumi suficient de multe alimente care să suștină aceasta creștere masă musculara. Ai în vedere și faptul că dacă vei manca prea mult, vei avea tendința de a alege mai multă grăsime decât mușchi. 

Un alt lucru ce trebuie făcut este să asiguri și nutrienții necesari creșterii musculare. In acest fel, vei avea parte de rezultatele cele mai bune. Alimentația adecvată este așadar un lucru extrem de important în ceea ce privește o mai bună creștere a masei musculare, astfel încât să te bucuri de cele mai bune rezultate.

spot_imgspot_img