„Atacați Hamas peste tot”. Șeful armatei israeliene spune că va intra în Gaza „pentru a învinge”

Date:

Şeful Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) a declarat că armata va intra în curând în Fâşia Gaza pentru a decima gruparea teroristă Hamas şi i-a îndemnat pe soldaţi să atace şi să distrugă tot ce ţine de mişcarea palestiniană, relatează The Times of Israel.

Generalul-locotenent Herzi Halevi (centru)Foto: IDF / UPI / Profimedia

„Responsabilitatea noastră acum este să intrăm în Gaza, să mergem în locurile unde Hamas se pregăteşte, acţionează, planifică, lansează. Să-i atacăm peste tot, fiecare comandant, fiecare operativ, să distrugem infrastructura”, le-a spus soldaţilor şeful Statului Major al Forţelor de Apărare Israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, aflat în sudul Israelului. „Pe scurt, ca să câştigăm”, a adaugat el, potrivit News.ro.

„Vom face ceva mare, important, pentru a schimba situaţia pentru o perioadă lungă, lungă de timp… Aceasta este o misiune mare, un mare privilegiu. Să o facem cu excelenţă”, i-a îndemnat el pe militari.

„Statul Israel, locuitorii din sud – cu toţii îşi pun încrederea în voi”, a mai spus şeful armatei.

Pe de altă parte, în ultimele zile, ofiţeri de rang înalt din cadrul forţelor terestre au fost luaţi de către Forţele Aeriene israeliene la bordul unor zboruri care au survolat teritoriul din Fâşia Gaza pentru a vedea de sus direcţia manevrelor militare preconizate, scrie The Times of Israel.

Comandanţilor de brigadă şi de batalion li s-a arătat din elicoptere de luptă pe unde se aşteaptă să intre trupele terestre în timpul iminentei ofensive terestre în Fâşia Gaza.

IDF a declarat sâmbătă că îşi finalizează pregătirile pentru un „atac coordonat din aer, de pe mare şi de pe uscat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related