Atacatori neidentificați au capturat un hotel din capitala Somaliei / Mai multe persoane au fost rănite

0
1

Atacatori înarmați neidentificați au preluat controlul asupra unui hotel din capitala Somaliei, Mogadishu, în urma explodării a două mașini capcană și focurilor de armă, au declarat vineri ofițerii de poliție și informații, relatează Reuters.

atac SomaliaFoto: Captura video

“Două mașini-capcană au vizat Hotelul Hayat. Una a lovit o barieră din apropierea hotelului, iar apoi cealaltă a lovit poarta hotelului. Credem că luptătorii sunt în interiorul hotelului”, a declarat pentru Reuters un ofițer de poliție care s-a identificat doar drept Ahmed.

Doi ofițeri de informații, care nu au vrut să fie numiți, au confirmat și ei incidentul.

Abdikadir Abdirahman, director și fondator al serviciilor de ambulanță Aamin din Mogadishu, a declarat pentru Reuters că până acum au transportat nouă persoane rănite dinspre hotel.

Nu au fost disponibile mai multe detalii despre nicio victimă. Un martor Reuters a spus că exploziile s-au domolit și focuri de armă sporadice încă se mai auzeau din direcția hotelului.

Grupul al Shabaab, legat de Al Qaeda, și-a revendicat responsabilitatea pentru atac, potrivit unei traduceri a organizației SITE Intelligence Group, care monitorizează declarațiile grupului jihadist.

Al Shabaab luptă pentru a răsturna guvernul somalez de mai bine de 10 ani pentru a prelua puterea și pentru a impune un guvern bazat pe o interpretare strictă a legii islamice.

Hotelul Hayat este un loc popular printre parlamentari și alți oficiali guvernamentali.

Ofițerii de poliție desfășurau o operațiune menită să oprească atacul, a declarat Agenția Națională de Știri din Somalia, administrată de stat, pe contul său de Twitter, citând un purtător de cuvânt al poliției.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here