Atacul de la Nisa: Brahim Issaoui a venit „evident” în Franța „pentru a ucide”, spune ministrul francez de Interne / Șase persoane au fost arestate preventiv în anchetă – International

Presupusul autor al atacului sângeros comis joi într-o bazilică din Nisa, Brahim Issaoui, este „evident” că a venit în Franţa pentru „a ucide”, apreciază într-un interviu acordat ziarului La Voix du Nord, publicat duminică, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, relatează News.ro.

Acest tunisian în vârstă de 21 de ani, grav rănit în timpul arestării, „era prezent pe teritoriul francez de doar câteva ore. El a venit în mod evident pentru a ucide. Cum se poate explica altfel faptul că, abia sosit, s-a înarmat cu mai multe cuţite”, afirmă ministrul.

„Bineînţeles, îi revine procurorului să stabilească când s-a construit planul criminal. Însă nu a venit, vizibil, pentru a obţine documente”, a adăugat el.

„Noi vom consolida controlul la frontierele noastre”, a anunţat Darmanin, subliniind că de la instalarea sa la minister „noi am trimis sute de poliţişti suplimentari la frontiera cu Italia”.

„Însă eu nu doresc, aşa cum îndeamnă extrema dreaptă, să văd în orice străin un terorist. Nu trebuie să cădem în această uşurinţă”, avertizează ministrul.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, Brahim Issaoui a sosit la Nisa marţi şi a fost reperat de camere de supraveghere video în apropierea bazilicii cu o zi înainte de fapte.

Cu antecedente judiciare în dreptul comun – violenţă şi droguri -, el a părăsit în seprembie oraşul Sfax, situat în centrul Tunisiei, unde locuia împreună cu familia sa.

Sosit clandestin în Europa, prin insula italiană Lampedusa, la 20 septembrie, el ar fi debarcat pe continent la Bari, în sudul Italiei, la 9 octombrie.

Şase persoane se află în prezent în arest preventiv în ancheta cu privire la acest atac în care au fost ucişi trei credincioşi, declara duminică surse din cadrul poliţiei. Doi bărbaţi au fost arestaţi sâmbătă seara, potrivit Reuters.

În paralel cu ancheta franceză, poliţia italiană efectuează investigaţii în Sicilia, unde investighează acţiunile şi contactele suspectului, potrivit unor surse judiciare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *