Atenție la cardurile bancare. Un bărbat a fost arestat după ce a obținut datele mai multor români – Capital

Un bărbat a fost reţinut după ce, sub pretextul donării unor sume de bani pentru cazuri umanitare, a obtinut date despre carduri bancare pe care ulterior le-ar fi folosit pentru retragerea unor sume de bani. El a mai fost condamnat pentru diverse înşelăciuni, pentru că a strâns bani în numele unor vedete TV sau a solicitat, deghizat în călugăr, diverse sume pentru cazuri sociale.

”La data de 02 iunie a.c., în urma activităţilor desfăşurate într-un dosar penal de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a fost dispusă arestarea preventivă a unui bărbat bănuit că, sub pretextul donării unor sume de bani pentru cazuri umanitare a obtinut date despre carduri bancare pe care ulterior le-ar fi folosit pentru retragerea unor sume de bani”, anunţă Poliţia Capitalei.

Cum a descoperit o femeie că i-a fost accesat ilegal contul

Cercetările în acest caz s-au declanşat după ce o femeie a reclamat faptul că la începutul lunii ianuarie o persoană necunoscută i-ar fi accesat în mod ilegal contul bancar şi ar fi făcut operaţiuni financiare.

În urma cercetărilor poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei au identificat un bărbat bănuit că, în primele două luni ale anului, ar fi contactat de pe o pagină de socializare care promova cazurile umanitare ale unor copii suferind de diferite afecţiuni grave, mai mulţi părinţi şi sub pretextul donării unor sume de bani, a obţinut date de pe cardurile bancare şi cărţile de identitate ale acestora.

Ulterior, bărbatul ar fi folosit informaţiile obţinute de la două persoane vătămate pentru a efectua plăţi online sau pentru a retrage sume de bani prin diverse aplicaţii bancare.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul arestat

Conform ebihoreanul.ro, bărbatul, care este din Oradea, are deja sentinţe de condamnare la închisoare de peste 2 ani – a căror executare a fost suspendată – după ce a luat bani în numele unor vedete TV, cazuri sociale şi chiar în calitate de pretins călugăr, a înşelat 57 de locatari ai unor blocuri din Oradea. Metoda folosită consta în faptul că acesta le spune că firma sa ar fi partener exclusiv al companiei Electrica şi că trebuie să-i achite abonament pentru servicii de mentenanţă inventate.

Miercuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *