ATP: Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, duel pentru titlul de la Umag / Roberto Bautista Agut, campion la Kitzbuhel

Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, principalii favoriți ai turneului de la Umag (Croația), se vor duela în finala competiției de categorie ATP 250.

Jannik SinnerFoto: atp/ twitter

Alcaraz (favorit 1) a avut parte de un meci foarte dificil cu italianul Giulio Zeppieri (168 ATP); dar s-a impus după două ore și 51 de minute de joc, scor 7-5, 4-6, 6-3.

În cealaltă semifinală, Sinner (cap de serie nr. 2, elev al lui Darren Cahill) a trecut în două seturi de un alt italian, Franco Agamenone (136 ATP), scor 6-1, 6-3. Meciul a durat o oră și 23 de minute.

Carlos și Jannik s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul ATP, iar spaniolul conduce cu 2-1 (dar italianul a câștigat ultimul meci, în optimi la Wimbledon 2022).

Roberto Bautista Agut, campion la Kitzbuhel

Tot sâmbătă, Roberto Bautista Agut a câştigat turneul de categorie „ATP 250” de la Kitzbuhel (Austria).

Ibericul, cap de serie nr. 3, s-a impus după o oră și 33 de minute de joc în fața austriacului Filip Misolic (205 ATP, beneficiar al unui wildcard), scor 6-2, 6-2.

În vârstă de 34 de ani, Bautista şi-a trecut cu această ocazie în palmares al 11-lea titlu ATP şi al doilea de la debutul sezonului 2022, după cel cucerit la Doha, în luna februarie.

Spaniolul a mai obţinut anterior un singur trofeu pe zgură, în 2014 la Stuttgart (Germania).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *