Aurescu, discuţie telefonică cu omologul suedez despre aderarea României la Schengen

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis urări de succes în exercitarea de către Suedia a Preşedinţiei Consiliului UE şi a asigurat de sprijinul României pentru gestionarea de către aceasta a unei agende europene complexe, într-un context internaţional complicat de provocări multiple, care necesită formularea unui răspuns coerent şi unitar al Uniunii.

În cadrul convorbirii, ministrul Bogdan Aurescu a abordat cu prioritate subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

Astfel, a mulţumit omologului suedez pentru susţinerea ţării sale pentru aderarea României, exprimată inclusiv în cadrul Consiliului JAI din 8 decembrie 2022.

„De asemenea, ministrul român a exprimat încrederea într-o cooperare activă şi de substanţă cu Preşedinţia suedeză pentru înregistrarea unor evoluţii pozitive, care să permită obţinerea unei decizii de aderare. Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, totodată, importanţa coordonării de către Preşedinţia suedeză a dialogului cu toţi partenerii europeni implicaţi în acest dosar. Ministrul suedez de externe a reconfirmat ministrului Bogdan Aurescu sprijinul Suediei pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi a subliniat că Preşedinţia suedeză este decisă să se implice activ şi să depună toate eforturile pentru realizarea acestui obiectiv prin identificarea de soluţii concrete, în baza unui dialog constructiv cu toate părţile implicate, precum şi să sprijine eforturile României în direcţia finalizării aderării”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, ministrul suedez de externe şi-a exprimat speranţa că vor fi înregistrate progrese în acest dosar şi în identificarea unei soluţii pozitive. El a sublianiat legitimitatea demersurilor şi aşteptărilor României.

Totodată, ministrul român a salutat atenţia pe care Preşedinţia suedeză îşi propune să o acorde sprijinului multidimensional pentru Ucraina şi Republica Moldova, precum şi problematicii migraţiei.

Cei doi miniştri au discutat şi despre evoluţiile în procesul de aderare a Suediei la NATO, context în care ministrul suedez de externe a mulţumit omologului român pentru demersurile întreprinse în sprijinirea acestui obiectiv în dialogul cu partenerii NATO în vederea finalizării procesului de ratificare a Protocolului de aderare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img