Aurescu propune un regim separat de sancţiuni pentru tentative de a destabiliza Republica Moldova

„Am văzut, aşa cum a semnalat Preşedintele Republicii Moldova, planurile devoalate pentru destabilizarea ţării de către Rusia şi cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită astăzi, prin intermediul miniştrilor de externe, un mesaj ferm de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova. Legat de acest aspect, voi înainta spre reflecţie şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni pentru tentative de a destabiliza Republica Moldova, ordinea sa constituţională şi statul de drept”, a declarat Bogdan Aurescu, luni, înaintea începerii reuniunii miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Uniunii Europene.

El a mai spus că este foarte important ca, luni, Consiliul să îşi exprime susţinerea fermă pentru crearea unei noi misiuni, a unei noi misiuni civile a UE în Republica Moldova, şi să continue susţinerea pentru interconectarea liniilor de electricitate cu UE, prin România.

În acelaşi timp, ministrul precizează că este important ca Consiliul să continue să sprijine Republica Moldova în parcursul său către integrarea europeană şi, nu în ultimul rând, să continue să acorde asistenţă financiară Republicii Moldova, în special prin granturi.

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, Bogdan Aurescu a anunţat că România susţine adoptarea rapidă a celui de-al zecelea pachet de sancţiuni.

„Totodată, consider că este foarte important faptul că, la finalul acestei săptămâni, la New York, vom putea adopta, cu o largă majoritate, în Adunarea Generală a ONU, Rezoluţia privind Pacea în Ucraina. Şi cred că este important să avem o amplă majoritate pentru a conferi legitimitate acestei abordări”, a mai spus ministrul de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *