Austria suspendă vaccinările cu un lot de AstraZeneca după decesul unei persoane și îmbolnăvirii alteia. „Măsură de precauție, nu există în prezent o relație de cauzalitate” – Coronavirus

​Autoritățile din Austria au suspendat inoculările cu un lot de vaccinuri AstraZeneca împotriva Covid-19, ca măsură de precauție în timp ce sunt investigate cauzele decesului unei persoane și îmbolnăvirii alteia după ce au fost vaccinate, a anunțat duminică o agenție în domeniul sănătății, transmite Reuters.

„Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două raportări de cazuri în legătură temporală cu vaccinările efectuate din același lot de vaccinuri AstraZeneca în centrul clinic din Zwettl”, în provincia Austria Inferioară, a anunțat autoritatea austriacă.

Potrivit acestor raportări, o femeie în vârstă de 49 de ani a murit în urma unor probleme grave de coagulare a sângelui, în timp ce o femeie 35 de ani a dezvoltat un embolism pulmonar și se recuperează în prezent, a explicat agenția. Embolismul pulmonar este o afecțiune acută a plămânilor cauzată de un cheag de sânge.

„În acest moment nu există nicio dovadă privind o relație cauzală cu vaccinarea”, a precizat BASG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *