Autoritățile SUA cer statelor să fie gata să distribuie un vaccin până în noiembrie – Coronavirus

Autoritățile americane din Sănătate au cerut statelor să pregătească distribuția pe scară largă a unui vaccin împotriva coronavirusului până la începutul lunii noiembrie, înainte de alegerile prezidențiale, potrivit documentelor obținute de mai multe ziare americane.

Centrele americane pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) „cer urgent” ca statele să facă ceea ce este necesar pentru ca centrele de distribuție pentru un viitor vaccin să poată fi „pe deplin operaționale până la 1 noiembrie 2020”, a scris directorul Robert Redfield, într-o scrisoare citată de Wall Street Journal și trimisă statelor săptămâna trecută, citează AFP.

Șeful CDC menționează în special ridicarea restricțiilor administrative sau eliberarea permiselor și licențelor.

Acesta este un nou indiciu că această cursă pentru vaccinuri este pe viteză maximă în țară, cea mai afectată din lume de pandemie.

Autoritățile sanitare „se pregătesc rapid pentru implementarea unei distribuții pe scară largă a vaccinurilor împotriva Covid-19 în toamna anului 2020”, subliniază în scrisoarea sa Robert Redfield.

Președintele Donald Trump, candidat la realegere în 3 noiembrie, a declarat săptămâna trecută că Statele Unite vor avea un vaccin „anul acesta”.

În timp ce mai multe vaccinuri sunt în prezent în studii clinice, nu este sigur că unul dintre ele va fi eficient și sigur, dar autoritățile pregătesc deja o posibilă distribuție pentru a economisi timp prețios.

Un document, publicat de New York Times și trimis oficialilor locali din domeniul sănătății în aceeași zi cu scrisoarea șefului CDC, prezintă trei scenarii în funcție de progresul unui „vaccin A” și al unui „vaccin B”. Acestea par să corespundă vaccinurilor dezvoltate de Pfizer și Moderna, potrivit cotidianului american. Statele Unite au precomandat milioane de doze de la aceste companii.

„Scenariile descrise mai jos ar trebui utilizate de către state și jurisdicțiile locale pentru a elabora un plan operațional de vaccinare timpurie împotriva Covid-19, atunci când rezervele de vaccin vor fi limitate”, explică documentul.

În special, sunt detaliate condițiile necesare depozitării acestora, precum și categoriile de persoane care trebuie vaccinate cu prioritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *