Avantajele oferite de operatia de cataracta

0
1

Cataracta sau opacifierea lentilei naturale a ochiului este o cauza de orbire reversibila, iar serviciul de operatie cataracta Bucuresti este o solutie de avut in vedere in acest caz. Operatia de cataracta este cea mai frecventa interventie chirurgicala, aceasta fiind foarte eficienta. Imediat cu avansarea tehnologiei, rezultatele postoperatorii au inceput sa fie mult mai bune, de aceea multe persoane au in vedere aceasta operatie pentru a-si trata diveresele probleme cu care au de-a face.

In ce consta aceasta operatie cataracta?

In functie de ceea ce recomanda medicul, trebuie in primul rand sa se faca mai multe investigatii, inainte de a ajunge efectiv sa faci aceasta operatie cataracta. Printre aceste investigatii se numara refractia, presiunea intraoculara, biometria ultrasonica, keratometria, biometria in coerenta optica, ecografia oculara, topografia corneana si tomografia in coerenta optica. Scopul operatiei de cataracta este sa se inlocuiasca cristalinul opacifiat cu unul artificial care sa restabileasca nivelul vederii la aceeasi valoare avuta inainte de aparitia cataractei.

Este important sa se aiba in vedere aceasta operatie cataracta, astfel incat viciile de refractie sa fie corectate cat mai curand. Pentru corectia viciilor de refractie asociate cataractei se numara mai multe tipuri de cristaline. Cristalinul artificial este ales pentru a compensa dioptriile de care au nevoie pacientii. Ochii metropi, miopi si hipermetropi vor avea fiecare implant calculat corespunzator. Astigamtismul este si el corectat cu un imlpant toric, acesta fiind personalizat in functie de axul si dioptria cilindrului, cat si de dioptria sferei. Exista si posibilitatea corectiei presbiopiei prin implant multifocal.

Sunt multe avantajele pe care le ofera o astfel de operatie. Printre aceste avantaje se nuamra in primul rand dimensiunile mult mai mici ale inciziei. De asemenea, complicatiile reduse intra si post operator sunt si ele un mare avantaj al acestei operatii. Reducerea timpului operator, dar si a riscului de infectie sunt alte aspecte de avut in vedere atunci cand doresti sa tii cont de o astfel de operatie.

Traumatismul este minim in acest caz, iar anatomia ochiului este un alt lucru important de care sa tii cont. Recuperarea vizuala post-operatorie este una mult mai rapida, iar scurtarea perioadei de restrictii dupa operatie este un alt motiv pentru care un numar mare de persoane au in vedere o astfel de operatie oculara.

Rezultatele postoperatorii sunt si ele importante, utilizandu-se in acest caz parametri de lucru individualizati fiecarui pacient. Se poate atinge asadar o acuitate vizuala mai buna si astfel se ajunge la imbunatatirea stilului de viata. In cazul in care cataracta este una foarte avansata, medicul nu poate vizualiza corect celelalte componente oculare, de aceea, dupa operatie, avand si o vizibilitate oculara mai buna, mediocul va putea stabili celelalte posibile diagnostice. Dupa o noua evaluare, acesta poate recomanda tratamentul necesar. Medicul este asadar persoana care iti poate spune daca ai sau nu nevoie de o astfel de operatie. El va fi cel mai in masura sa-ti stea la dispozitie cu sfaturile de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste problemele cu care te confrunti. Tine cont de aceste lucruri foarte importante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here