Avantajele platformelor de learning online în contextul actual

Formarea continua, pe tot parcursul vieții, este cheia succesului, în special pentru cei care au ca si prioritate, cariera, și își doresc să avanseze atât la nivel profesional, cât si in plan personal. În prezent, cea mai eficientă cale de învățare este e-learningul, prin prisma accesului rapid la orice informație, indiferent de domeniu.
Este cunoscut faptul că unul dintre termenii cei mai folosiți după pandemie este noua normalitate.
Noua normalitate în educație implică folosirea sporită a instrumentelor de învățare online. Pe fondul efectelor generate de acest mediu marcat de incertitudini, s-au declanșat noi moduri de învățare. În acest context, învățarea digitală a apărut ca o resursă esențială pentru învățământul din întreaga lume.
Ce avantaje oferă platformele e-learning din prezent?
Platformele de învățare online disponibile furnizează toate instrumentele necesare pentru a învăța și actualiza informații din orice domeniu, într-o manieră creativă și eficientă.
Astăzi, orice cursant dorește un conținut relevant, personalizat pe care dorește să îl asimileze într-un ritm propriu. Astfel, platformele de e-learning asigura si sustin cu succes această necesitate, imbunătățind experiența de formare.
În esență, o astfel de platformă implică mai multe servicii online, ce furnizează participanților implicați în procesul de învățare, atât informații, cât și mijloace și resurse în vederea susținerii sistemului educațional.
Printre principalele avantaje pe care le oferă platformele e-learning menționăm:
- Învățare flexibilă și în ritm propriu – mediul online de învățare este potrivit pentru oricine. Pentru cei care jonglează cu munca și cu timpul petrecut în familie, flexibilitatea unui program online oferă posibilitatea de învăța oricând, chiar și în momentul în care lucrează și se dezvoltă profesional.
- Accesul oricând și de oriunde – învățarea e-learning oferă o mai bună gestionare a timpului (time management) și a locului. Pentru studenți, acest lucru le permite participarea oricărui curs, nefiind restricționat din perspectivă geografică.
- Compatibilitate cu stilul de învățare propriu – fiecare persoană are propriul stil de învățare. Unii pot să învețe prin abordarea unor instrumente de comunicare vizuală sau auditivă, iar platformele e-learning dispun de numeroase opțiuni și resurse pentru crearea mediului educațional optim, potrivit necesităților lor.
- Îmbunătățirea competențelor digitale și a abilităților de comunicare și colaborare – Platformele e-learning facilitează interacțiunea între participanți, fiecare având oportunitatea de a-și îmbunătăți competențele în urma discuțiilor interactive desfășurate. Pe măsură ce programele de învățare avansează, cursantul va deveni mult mai eficient în sesiunile de lucru în echipă, prezentarea unor idei, formularea unor argumente solide etc.
Platformele e-learning prezintă multiple beneficii companiilor, pe fondul creșterii productivității angajaților prin training online. În baza unui software e-learning conceput cu cele mai noi tehnologii, angajații obțin o experiență de învățare cu totul nouă, reușind să își maximizeze întregul potențial din punct de vedere educațional.
Astăzi, din ce în ce mai multe organizații apelează la platforme e-learning pentru trainingul angajaților în vederea îmbunătățirii expertizei profesionale, asigurarii accesului usor la instruire in conditiile actuale ale pandemiei Covid 19 și a dezvoltării armonioase a carierelor.