Avantajele si dezavantajaele locuitului la bloc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fiecare om are o imagine clara asupra locului care este ” acasa”. Pentru multi, ” acasa ” este casa parintilor, pentru altii, este apartamentul inchiriat iar pentru cei mai norocosi, „acasa” este fie un apartament, fie o casa pe numele lor.

Daca inca nu ai o casa a ta, visul de a incheia o tranzactie imobiliara este, fara doar si poate, mare. Pe masura ce te apropii de acel moment insa, descoperi ca exista o multime de necunoscute si de alegeri pe care trebuie sa le faci.

Una dintre cele mai importante alegeri este urmatoarea: Casa pe pamant sau apartament in bloc?

Un raspuns oarecum natural este casa pe pamant. Din pacate, casele aflate in centrul oraselor sunt foarte scumpe si nu iti ofera tot timpul intimitatea de care ai nevoie, iar casele din afara oraselor pot fi destul de departe de punctele de interes ( scoli, gradinite, magazine, etc).

Pentru cei care doresc sa fie conectati la viata urbana, apartamentul este cea mai buna solutie.

Cei de la Vesta Group, companie care a construit mai bine de 500 de apartamente in Timisoara in ultimii 15 ani, au construit o lista cu cele mai importante avantaje pe care le ai daca locuiesti la bloc. Evident, pentru a te bucura de toate avantajele este bine sa iti cumperi apartament intr-un bloc nou, cu apartamente bine compartimentate, foarte bine izolat din punct de vedere fonic si termic si bine conectat la infrastructura si la utilitati.

Care sunt avantajele de a locui la bloc?

  1. Costurile de intretinere, precum si costurile de investitie sunt mult mai mici. Daca nu ai sume foarte mari de bani si daca nu vrei sa te indatorezi extrem de mult, trebuie sa tii cont de acest aspect. Pretul unei case situate intr-o zona buna a orasului sau a suburbiilor poate fi de 2, 3 ori mai mare decat pretul unui apartament;
  2. Siguranta. Toata lumea isi doreste sa fie in siguranta atunci cand se afla acasa. In general, cei care locuiesc intr-un apartament se simt mult mai in siguranta in fata persoanelor rau voitoare decat cei care locuiesc la casa.
  3. Garantia faptului ca ai toate utilitatile la indemana. Intr-un bloc  de locuinte vei avea acces rapid la apa curenta, energie electrica, internet sau cablu. Multe dintre casele aflate in apropierea oraselor s-ar putea sa aiba ceva probleme in a asigura toate aceste facilitati;

Care sunt dezavantajele locuitului la bloc?

Este adevarat ca nu totul este roz atunci cand locuiesti la bloc. Nu ai un spatiu verde doar al tau, exista intotdeauna riscul ca un vecin sa fie mult prea galagios sau ca altul sa uite apa pornita si sa creeze o inundatie de toata frumusetea. Totusi, aceste probleme pot fi rezolvate daca alegi un apartament bine izolat din punct de vedere fonic, daca alegi un bloc construit langa un parc si daca alegi sa vorbesti cu vecinii inainte de a face achizitia.

 

spot_imgspot_img