Avertismentul grupului celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii : Vor fi „consecințe grave” pentru Rusia dacă folosește arme chimice, biologice sau nucleare în Ucraina

Miniștrii de externe din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) avertizează că Rusia va suporta „consecințe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare, iar cei care sprijină Moscova în invqazia din Ucraina se vor confrunta cu „costuri severe”, conform CNN.

  • „Retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei și amenințarea de a desfășura arme nucleare în Belarus sunt inacceptabile. Orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare de către Rusia ar avea consecințe grave.
  • Rămânem angajați să intensificăm sancțiunile împotriva Rusiei, să le coordonăm și să le aplicăm pe deplin.
  • Reiterăm apelul nostru către terți să înceteze asistența pentru războiul Rusiei sau se vor confrunta cu costuri severe”, se arată într-un comunicat transmis marți după reuniunea din Japonia a „Grupului celor șapte” (G7).

De asemenea, G7 condamnă ferm „folosirea pe scară largă de către Rusia a manipulării și dezinformarii” pentru a obține sprijin pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Din G7 fac parte Marea Britanie, Canada, Germania, Italia, Franţa, Japonia şi SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *