Avertismentul unui oficial instalat de Rusia. ”Ofensiva împotriva orașului Herson va începe în curând”

Civilii ar trebui să evacueze orașul ucrainean Herson, controlat de Rusia, cât mai repede posibil, deoarece forțele ucrainene ar putea începe o ofensivă în orice moment, a declarat un oficial instalat de Rusia, transmite Reuters.

​Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației regionale instalate de ruși în Herson, in biroul sau, cu un portret al lui Putin pe pereteFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Forțele ruse din Herson au fost împinse înapoi cu 20-30 km în ultimele săptămâni și riscă să fie blocate pe malul drept sau vestic al râului Nipru.

Forțele ucrainene “vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva orașului Herson”, a declarat Kirill Stremousov, adjunctul șefului regiunii Herson, instalată de Rusia, o zonă pe care Moscova o controlează parțial.

“Vă cer să luați în serios cuvintele mele și să le luați în serios: cea mai rapidă evacuare posibilă”, a spus marți seară Stremousov.

Într-o postare ulterioară, el a spus că începând de miercuri situația de pe front era stabilă, dar că civilii ar trebui să plece în continuare spre malul stâng.

“Mișcați-vă cât mai repede posibil, vă rog, spre malul stâng”, a spus Stremousov.

Civilii din Herson au primit mesaje de la administrația instalată de Rusia care le spunea să părăsească orașul, a relatat agenția de presă RIA.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *