Cum te poate ajuta un avocat de Drept Penal din Iasi sa rezolvi disputele legale?

avocat penal Iasi

avocat penal Iasi

Conform Constitutiei Romaniei si Codului penal, orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva. Tocmai de aceea, dreptul la aparare este un principiu fundamental al Dreptului penal din tara noastra, ca si din orice alt stat civilizat.

In legatura cu acest aspect, Constitutia prevede ca „in tot cursul procesului, partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu“. Bineinteles ca prima varianta, cea in care ai parte de un aparator specializat si experimentat, este preferabila. Daca locuiesti in regiunea Moldovei si te confrunti cu o astfel de problema, cabinetul „Duhnea Dana Elena“ iti poate pune la dispozitie un avocat penal Iasi.

Cand ai nevoie de un aparator specializat?

In primul rand, ai nevoie de un astfel de specialist atunci cand, pe numele tau ori al unei persoane apropiate, exista o acuzatie de comitere a unei infractiuni. In acest caz, vei avea nevoie sa iti dovedesti vinovatia sau, dupa caz, sa recunosti fapta, in speranta obtinerii unei pedepse cat mai mici.

Exista insa si situatii in care tu insuti sau cineva apropiat a fost victima unei infractiuni. In astfel de situatii, fara indoiala ca iti doresti sa se faca dreptate, vinovatul sa plateasca, iar tu sa fii despagubit pentru prejudiciile suferite.

Iata, asadar, cel mai frecvent intalnite situatii in care poti sa ai nevoie de un avocat de drept penal din Iasi:

• in cazul in care ti s-a adus la cunostinta calitatea de suspect sau atunci cand impotriva ta sau a unei persoane apropiate s-a pus in miscare o actiune penala;

• in situatia in care impotriva ta sau a unei persoane apropiate s-a propus luarea unei masuri preventive precum retinere, control judiciar, arest la domiciliu sau arest preventiv;

• in cazul in care soliciti despagubiri in urma savarsirii unei infractiuni, indiferent de natura acestora (poate fi vorba despre daune morale sau despre compensatii materiale);

• in situatia in care, dupa emiterea rechizitoriului, trebuie sa formulezi cereri si sa ridici diferite exceptii in fata judecatorului de camera preliminara.

In fiecare dintre aceste situatii specifice, ajutorul unui avocat penal din Iasi se poate dovedi extrem de pretios, de la strangerea de probe pana la crearea strategiei si administrarea fiecarei probleme aparute pe parcursul procesului.

Situatii concrete in care trebuie sa apelezi la un avocat de drept penal din Iasi

Avocatiasiduhnea.ro iti poate oferi asistenta necesara in toate infractiunile prevazute de Codul Penal sau de diferite legi speciale. Iata cateva exemple de situatii in care un avocat penal Iasi te poate ajuta sa beneficiezi de cea mai buna aparare si sa depasesti o situatie dificila!

• legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri;

• legea nr. 194/2011 privind combaterea operatiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive;

• legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale;

• legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei – care cuprinde si reglementari privind prevenirea si combaterea criminalitatii informatice;

• legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism;

• legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie;

• legea nr. 86/2006 privind Codul vamal.

Daca te regasesti in oricare din situatiile descrise mai sus sau ai alte probleme de aceasta natura, apeleaza cu incredere la serviciile unui avocat de drept penal din Iasi! Meriti sa ai parte de cea mai buna asistenta, consultanta si reprezentare in fata instantei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *