Azilele de batrani responsabile la fel de eficiente ca vaccinurile in lupta impotriva infectarii cu Covid

Omenirea se afla intr-un mare impas si trebuie sa intelegem acest lucru, iar vaccinul nu rezolva toate problemele, fiindca nu poate inlocui niciodata masurile de precautie ce se impun a fi luate in diferite institutii si chiar pe strada. Covidul actioneaza asemenea focarelor care apar in timpul unui incendiu.  Este suficient ca intr-un sector de activitate umana, responsabilii sa nu mai fie vigilenti si nenorocirea se produce. In acel loc, infectarile explodeaza si toate normele respectate cu strictete pana atunci se vor dovedi inutile.

La fel sunt azile batrani care nu dispun de camere frigorifice pentru pastrarea in conditii sigure a trupurilor neinsufletite si in acest fel pun in pericol vietile batranilor din azil, dar si pe ale persoanelor care se ocupa de ingrijirea lor.

Sa admitem ca nu toate azilele isi permit sa amenajeze o camera frigorifica, fiindca nu au spatiu suficient si nici bani de investit!

Exista insa firme de pompe funebre care stiu cum trebuie sa gestioneze un decedat de covid ca situatia sa nu degenereze.

Azilele de batrani ar trebui sa faca neintarziat contract cu firmele de servicii funerare autorizate de catre DSP, iar DSP-ul sa verifice daca in cazul unor decese, caminul respectiv colaboreaza cu firme de pompe funebre autorizate.

Multi spun ca noul corona virus dispare dupa cateva zile din trupul lipsit de viata, dar nimeni nu poate garanta ca acesta nu se transfera in persoanele vii aflate in jurul decedatului.

Ca securitatea tuturor sa fie asigurata si pandemia stopata se impune ca orice trup neinsufletit sa fie preluat rapid si dus in sali autorizate si sigure, unde sa i se ofere ingrijirea necesara de catre personalul echipat corespunzator, sa nu se puna in pericol.

Firmele de servicii funerare autorizate DSP actioneaza in vederea pregatirii ceremoniei finale a unei persoane decedate, prin urmare responsabilitatile acestora sunt multiple:

-sa pregateasca in mod corespunzator defunctul de inmormantare

-sa ii fereasca pe participantii la priveghi si la inhumare de infectii si de imbolnaviri

-sa tina sub control un virus periculos sau o alta boala contagioasa

-sa respecte dorintele apartinatorilor, legate de inmormantare.

Un trup neinsufletit lasat ore intregi la vedere sau depozitat intr-o incapere dezafectata are un impact negativ si asupra celorlalti batrani din azil, dar reprezinta si un act de nedreptate savarsit asupra celui care merita cele mai atente ingrijiri si un tratament decent, fiindca pleaca de pe acest pamant si din lumea cunoscuta.

Aceste aspecte nu privesc numai caminele de batrani, firmele de pompe funebre si apartinatorii, ci ne privesc pe noi, pe toti, fiindca am observat ce dureros se rasfrange asupra noastra incalcarea normelor de igiena.

In concluzie, ne dorim batrani sanatosi si optimisti, de aceea trebuie sa fie tinuti departe de ochii lor cei care mor si preluati cat mai repede din azile.

Ne dorim ca virusul sa fie izolat si distrus, iar noi sa revenim la viata dinainte si sa ne putem plimba prin lume, socializa si petrece impreuna cu cei dragi.

Toate acestea sunt posibile numai daca se respecta toate normele si firmele de servicii funerare isi fac datoria ca la carte. Autorizatia pe care o poseda ne demonstreaza acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *