Băiețel de 6 ani împuşcat după o dispută între șoferi pe o autostradă din California / Peste 100 de copii au fost uciși de focuri de armă în SUA, de la începutul anului – International

Un băieţel de 6 ani și-a pierdut viața după ce a fost împuşcat pe o autostradă din California, după o dispută între mama sa şi un alt șofer, a relatat presa locală, conform AFP. De la începutul anului, 119 copii cu vârsta sub 11 ani au fost ucişi de focuri de armă în Statele Unite, iar 274 au fost răniţi.

Mama băiatului, Aiden Leos, îşi ducea fiul la o şcoală în Orange, la câțiva zeci de kilometri sud-vest de Los Angeles, când a fost depăşită de un o mașină. S-ar fi făcut un schimb de gesturi, iar una dintre cele două persoane din cealaltă maşină a tras în direcţia maşinii femeii și l-a nimerit pe fiul acesteia, care stătea într-un scaun pentru copii. Băiatul a spus: “Mami, mă doare burta”, a declarat Alexis Cloonan, sora lui Aiden Leos, pentru postul local de televiziune Fox 11.

Panicată, mama a tras pe dreapta, şi-a luat fiul în braţe şi a văzut că sângera. Copilul a fost transportat la spital, dar a murit din cauza rănilor suferite.

Acesta a fost un “act izolat de violenţă rutieră”, a declarat pentru Los Angeles Times Florentino Olivera, din cadrul poliţiei rutiere din California. Cele două persoane sunt în continuare căutate de poliţie.

Armele de foc sunt foarte răspândite în Statele Unite, iar copiii, uneori foarte mici, sunt victime. O femeie şi fiul ei în vârstă de 5 ani au fost împuşcaţi marţi, în Washington, după ce i-au cerut unui bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică să încetinească. Ambele victime au supravieţuit.

De la începutul anului, 119 copii cu vârsta sub 11 ani au fost ucişi de focuri de armă în Statele Unite, iar 274 au fost răniţi, potrivit Gun Violence Archive. (Sursa: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *