Balustrade din inox – Compoziție și design

Dacă dorești să ai o balustradă cu adevărat luxoasă și atemporală, este bine să alegi un model din oțel inoxidabil. Balustradele sofisticate, elegante, din oțel inoxidabil combină designul perfect și viziunea modernă. Costul de fabricație poate diferi semnificativ în funcție de dimensiunea și complexitatea balustradei din oțel inoxidabil. Poți vedea prețuri balustrade inox București pe site-ul balustradedininox.ro. Oțelul inoxidabil este un oțel aliat care se caracterizează prin rezistență ridicată, durabilitate și capacitate de încărcare. Acesta este un material fiabil și ușor de întreținut, care nu este afectat de mediu. Oțelul inoxidabil are un luciu specific, care în funcție de tratamentul suprafeței metalice capătă un efect de oglindă sau satinat. În general, procesul de prelucrare a produselor din oțel inoxidabil este intensiv în muncă și necesită mașini speciale de tăiat și prelucrarea metalelor și forță de muncă calificată. Aceasta implică un preț ușor mai ridicat în comparație cu cele din aluminiu. Există trei modele principale de balustrade din oțel inoxidabil, în funcție de modul de asamblare a elementelor individuale: modulare, prin sudare și combinate.

Balustrade modulare

Ansamblurile modulare sunt utilizate în modelele standard. Principalele lor avantaje sunt: combinații de detalii unificate, sunt instalate într-un timp mai scurt, este posibil să se înlocuiască fiecare dintre detaliile din construcție, este ușor să se adauge sau să se schimbe aspectul general al balustradei în viitor.

Balustrade instalate prin sudare

Atunci când clienții preferă mai multe modele non-standard și de design, se folosesc balustrade din oțel inoxidabil, în care elementele sunt conectate prin îmbinări de sudură. Acest tip de produs consumă mai mult timp și este mai lent de implementat. Sudura dintre elemente se realizează într-un mediu gazos protejat, după care sunt șlefuite, astfel încât secțiunile de conectare să devină invizibile. Aceste balustrade sunt extrem de puternice și au o formă curată.

Balustrade combinate din inox

Modelele combinate sunt o combinație a celor două modele anterioare și sunt cele mai preferate. Se folosesc elemente standard care corespund proiectului tău și conferă individualitate balustradei, sudând suplimentar detaliile care îți plac. Scările și balustradele sunt elemente extrem de importante ale oricărui interior. Sunt semnificative atât vizual, cât și funcțional, fiind detalii ale zonelor de intrare, fațadelor sau amenajării peisajului. Cele mai estetice și constructive calități sunt balustradele din oțel inoxidabil, care arată destul de impresionante și elegante. Balustradele metalice sunt capabile să ofere siguranță persoanelor care se deplasează pe scări. Aceste structuri se găsesc atât în ​​clădirile de birouri, cât și în clădirile obișnuite.

Prețurile pentru balustradele din oțel inoxidabil pot varia în funcție de cât de lungă este scara și de cât de complex este profilul. Balustradele fac parte din scară, și nu ca elemente independente. Prin urmare, dacă aspectul lor este estetic, acest lucru depinde de ce impresie va face întreaga structură. Dacă alegi balustradele greșite, poți distruge compoziția de design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *