Balustrade inox – Design, preț și formă

Balustradele inox nu numai că asigură protecția oamenilor în timpul mișcării pe scări, ci servesc și ca elemente de design, conferind scărilor un design distinctiv special. Prin urmare, alegerea unui material adecvat pentru balustradele scărilor nu este mai puțin importantă decât fabricarea treptelor pentru scări. Utilizarea de balustrade inox este una dintre soluțiile posibile la această problemă, asigurând instalarea unei structuri fiabile și frumoase. Oțelul inoxidabil include aliaje speciale cu adaos de crom și alte elemente de aliere, care asigură rezistența ridicată a metalului, ductilitatea acestuia și rezistența la coroziune. Astfel de materiale sunt capabile să-i mențină proprietățile fizice și mecanice timp de mulți ani. Prin urmare, balustradele din oțel inoxidabil nu se murdăresc în timp, nu sunt susceptibile la deteriorare și nu necesită întreținere constantă. Sunt cea mai optimă opțiune pentru balustradele scărilor, atât din punct de vedere practic, cât și din punct de vedere estetic.

Balustrade inox – Costuri

Dezvoltarea modernă a tehnologiilor metalurgice a condus la o scădere a costului produselor din oțel inoxidabil și a făcut instalarea balustradelor metalice mai accesibilă și mai masivă. Dar principalul motiv pentru popularitatea unor astfel de produse, constă în posibilitatea obținerii calității ideale a tratamentului de suprafață, cu o bună plasticitate a materialului. Reflectivitatea suprafeței lustruite face ca balustradele din oțel inoxidabil să fie ușoare și elegante vizual. Dar dacă designul general al camerei nu permite prezența unei străluciri, atunci suprafața elementelor poate fi mată sau satinată. În primul caz, se realizează sablarea pentru a obține o suprafață mată uniformă, iar în al doilea caz, se realizează măcinarea direcțională pentru a obține un finisaj satinat.

Tipuri comune de balustrade din oțel inoxidabil

Alegerea designului balustradelor din oțel inoxidabil depinde de obicei de tipul de scări pe care sunt montate. Prin urmare, fiecare tip de balustradă are propriile sale caracteristici ale fabricării elementelor, instalării și funcționării. Pe scările din mijlocul treptelor sunt instalate secțiuni lungi drepte, cu un număr crescut de elemente de fixare. Dar structura în sine poate fi din cele mai diverse forme, în combinație cu alte materiale ca elemente de umplere. În aceste scopuri, designerii folosesc sticlă durabilă, cabluri de tensiune, ornamente figurate și o bară de metal. Principalele elemente sunt fie cumpărate în magazine, fie făcute la comandă.

Scările involute și drepte sunt caracterizate printr-un număr mare de coturi de întoarcere, iar părțile balustradelor pentru acestea sunt parțial fabricate în atelier, folosind echipamente de îndoire a țevilor și sudare cu argon. Toate îmbinările sunt tăiate cu atenție de-a lungul tăieturii și, după terminarea sudării, sunt rotite și lustruite. Cele mai dificil de fabricat și instalat, sunt balustradele pentru scările în spirală. Pentru a crea o spirală întreagă răsucită sau mai multe părți individuale, se utilizează o tehnologie sofisticată, pentru a îndoi o țeavă de oțel inoxidabil în conformitate cu o rază constantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *