Banii pe care România îi va primi de la UEFA – Cât ar fi prima lui Răzvan Burleanu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

România ajunge după o pauză de opt ani de zile la Campionatul European de fotbal, iar calificarea va fi recompensată de UEFA cu o sumă importantă: aproximativ 10 milioane de euro.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

>> România la EURO 2024 – De ce meciul cu Elveția este important și cum ar putea arăta o grupă infernală pentru tricolori

​România s-a calificat la EURO 2024 după victoria contra Israelului (scor 2-1), iar formația pregătită de Edi Iordănescu va bifa astfel a șasea participare la un turneu final european.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, ar urma să încaseze o primă de aproximativ 100 de mii de euro

Consilier al lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin a explicat la Orange Sport câți bani va încasa FRF și cum vor fi ei împărțiți.

Vorbim de aproximativ 10 milioane de euro pe care UEFA îi va băga în conturile FRF.

„Acum cred că se primesc în jur de 10 milioane de euro pentru calificare, probabil că același algoritm de la Euro 2016 va fi aplicat. La jucători s-a păstrat același sistem, din câte știu eu, la antrenori, la fel.

Ultimii, cu voia dumneavoastră, pe listă vor fi angajații Federației, că așa a fost și data trecută” – Andrei Vochin, pentru sursa citată.

>> VIDEO România a uitat să se bucure – Imagini virale din vestiarul tricolorilor după calificarea la Euro 2024

Conform playsport, un procent de 8% va fi alocat staff-ului administrativ. Vorbim de aproximativ 800.000 de euro, bani de care se vor bucura Răzvan Burleanu și ceilalți angajați de la Casa Fotbalului.

Președintele FRF ar urma să primească o primă de aproximativ 100 de mii de euro, Radu Vișan (secretarul general al FRF) va încasa undeva la 70 de mii de euro, iar restul sumei va fi împărțită între șefii de departamente și subalterni.

După calificarea la EURO, jucătorii de bază ai naționalei vor primi undeva până la 180 de mii de euro ca primă.

Sumele vor diferi în funcție de minutele jucate și de gradul de implicare al jucătorilor.

Va fi o sumă de aproximativ 4 milioane de euro care va ajunge la toți jucătorii care au participat la preliminariile pentru Euro 2024 și la staff-ul tehnic.

Fotbaliștii cu cele mai multe minute în această campanie sunt de departe Andrei Burcă (783 de minute), Radu Drăgușin (775) și Nicolae Stanciu (743), conform gsp.ro.

Din banii pe care îi va încasa de la UEFA, FRF își va acoperi și cheltuielile din deplasările naționalei, precum și din organizarea meciurilor de pe teren propriu. Cu totul, undeva la două milioane de euro.

>> România și aventura de la EURO – Doar a șasea calificare din 17 ediții și o singură victorie

  • România nu a participat la Euro din 1960, 1964, 1968, 1972, 1976, 1980, 1988, 1992, 2004, 2012 și 2020 (ediție la care România a fost una dintre gazde).
  • În cele cinci prezențe la EURO, România a reușit o singură dată să se califice din faza grupelor: EURO 2000, atunci când tricolorii lui Emeric Jenei au ajuns până în sferturi, fiind eliminați de Italia (2-0).
  • De-a lungul evoluțiilor la EURO, România a contabilizat o singură victorie, 5 remize și 10 înfrângeri.
  • Tricolorii au înscris 10 goluri și au primit 21 în cele 5 participării la EURO.
spot_imgspot_img