BCE se va confrunta cu o inflaţie de bază ridicată pe termen scurt

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

BCE a majorat deja ratele cu 3 puncte procentuale din iulie şi a promis, în esenţă, o nouă creştere de jumătate de punct procentual pe 16 martie, dar investitorii au speculat recent cu privire la o mişcare şi mai mare, având în vedere datele slabe privind inflaţia, sccrie Reuters.

Lagarde a declarat că majorarea semnalată este acum „foarte foarte probabilă”, dar a avertizat, de asemenea, că inflaţia de bază, care filtrează preţurile volatile ale alimentelor şi combustibililor, ar putea rămâne neplăcut de ridicată, chiar dacă rata globală a inflaţiei scade în lunile următoare.

„Pe termen scurt, inflaţia de bază va fi ridicată”, a declarat duminică Lagarde, citată de Grupo Vocento.

Mai mulţi factori de decizie politică au avertizat recent că majorările de dobândă ale BCE trebuie să continue până când inflaţia de bază se redresează şi începe să scadă spre ţinta de 2% a BCE.

Inflaţia de bază a crescut luna trecută până la un nivel record de 5,6%, iar unii factori de decizie se tem că această creştere se datorează acum unei creşteri bruşte a salariilor din sectorul serviciilor, ceea ce face ca creşterea preţurilor să fie mai durabilă şi mai greu de oprit.

„Trebuie să continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru a readuce inflaţia la 2%. Şi vom face acest lucru”, a declarat Lagarde.

Ea a adăugat că economia zonei euro rezistă mai bine decât se temea, iar producţia ar trebui să accelereze de la aproape stagnare în ultimul trimestru al anului 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img