Belgia: Regele a întâlnit-o pentru prima dată pe fiica naturală a tatălui său – International

Regele Philippe al Belgiei și-a întâlnit „pentru prima dată” sora vitregă Delphine de Saxe-Cobourg, pe care justiția tocmai a recunoscut-o ca membră a familiei regale, iar el acum va „dezvolta această legătură fraternă”, a anunțat joi Palatul Regal, relatează AFP.

Fostul rege Albert al II-lea, care a domnit din 1993 până în 2013 și este tatăl lui Philippe, a fost forțat de justiție să facă un test ADN în 2019, ca parte a unei îndelungate confruntări în justiție cu cea care a susținut că este fiica lui.

Epilogul judiciar a venit pe 1 octombrie, când Curtea de Apel din Bruxelles recunoscut-o pe Delphine ca al patrulea copil al fostului rege Albert al II-lea, ea putând să poarte numele de familie Saxe-Cobourg.

Delphine s-a născut în februarie 1968 din lunga aventură (1966-84) pe care mama ei, baroneasa Sibylle de Sélys Longchamps, a avut-o cu Albert. Acesta din urmă era atunci prinț moștenitor, căsătorit din 1959 cu viitoarea regină Paola.

Pe 9 octombrie, la castelul din Laeken, una dintre proprietățile familiei din Bruxelles, a avut loc prima întâlnire dintre Delphine și rege. A fost descrisă ca fiind „călduroasă” de Palatul Regal.

„Am avut ocazia să ne cunoaștem în timpul unui schimb lung și bogat care ne-a permis să vorbim despre viețile noastre și despre zonele noastre comune de interes”, subliniază un comunicat de presă co-semnat „Philippe & Delphine” .

Întâlnirea a durat trei ore, a declarat palatul regal, care a lansat o fotografie a acesteia .

Această legătură fraternă „se va dezvolta acum într-un cadru familial”, mai arată declarația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *