Beneficiile compactoarelor de deșeuri

Gestionarea deșeurilor este o problemă care ar trebui să ne preocupe pe toți tot mai mult. În acest sens, atât instituțiile publice sau private, începând de la fabrici, spitale și până la restaurante, cât și persoanele fizice aleg să apeleze la compactoare de deșeuri. Este vorba despre utilaje de diferite dimensiuni care transformă diferite tipuri de deșeuri în baloți.

Diferite tipuri de compactoare sunt utilizate și pentru prelucrarea diferitelor materiale care nu pot fi reciclate. Aceste compactoare pot reduce considerabil volumul de gunoi, făcându-l mult mai ușor și mai rentabil de manipulat și transportat deșeurile.

Tipuri de compactoare

Compactoarele comerciale nu numai că reduc numărul de runde de transport, dar reduc și costurile operaționale pentru prelucrarea majorității metalelor și a materialelor plastice dure. Din toate aceste motive, acestea constituie o soluție ideală pentru unitățile de producție, fabricile de producție, unitățile medicale, lanțurile de retail, restaurante și hoteluri.

Anumite modele avansate de compactoare oferă chiar caracteristici care previn scurgerile și mirosurile, eliminând în același timp necesitatea transportatorilor pentru eliminarea deșeurilor.

Utilizarea unui compactor de deșeuri înseamnă mai puține deplasări la centrul de reciclare sau la tomberonul de gunoi cu saci de gunoi. Un compactor de deșeuri poate fi conceput pentru diferite materiale în funcție de nevoile fiecărui proprietar. Astfel, există compactoare pentru PET-uri, pentru deșeuri din hârtie, pentru materiale plastice, pentru cartoane etc.

Cum funcționează un compactor

Practic acestea funcționează ca niște prese în care se introduc deșeurile pentru ca volumul lor să fie redus și să fie transformate în baloți care vor fi legați cu fire speciale.

Compactoarele ocupă mai puțin loc decât multiplele tomberoane necesare depozitării cantității mari de deșeuri. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că veți avea nevoie de mult mai puține pungi tradiționale de gunoi și veți putea merge la centrele de reciclare cu cantități mai mari de deșeuri, ușor de manevrat datorită compactării lor sub formă de baloți.

Pentru uzul casnic sau firmele mici cele mai potrivite compactoare sunt cele manuale. Spre deosebire de un compactor pneumatic de deșeuri, un compactor manual folosește o manetă manuală pentru compresie. Cu toate acestea, nu lăsați cuvântul manual să vă păcălească: astfel de compactoare manuale de deșeuri pot aplica o forță de zdrobire impresionantă de până la 1.800 de kg sau chiar mai mult. Pur și simplu se așază un tambur de oțel și se presează  conținutul compactorului cu o manetă manuală!

Evident, există circumstanțe în care un compactor manual de gunoi nu este suficient pentru a face față cerințelor unui depozit ocupat, caz în care sunt indicate achiziționarea unui compactor pneumatic de deșeuri care poate aplica o forță de zeci de mii de kg în 25 de secunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *