Benjamin Netanyahu jură „răzbunare puternică” împotriva Hamas

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a jurat „răzbunare puternică” împotriva Hamas, după ce mișcarea palestiniană a lansat sâmbătă un atac surpriză, ucigând cel puțin 200 de israelieni și luând numeroși prizonieri, scrie Reuters.

Benjamin NetanyahuFoto: Abir Sultan / AP / Profimedia

Într-un discurs televizat susținut sâmbătă seară, Netanyahu a vorbit despre „o răzbunare puternică a Israelului pentru această zi neagră”:

  • „Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu s-a văzut niciodată în Israel. Ne vom răzbuna puternic pentru această zi neagră”.

Premierul israelian a spus că Israelul „va ajunge în fiecare loc în care Hamas se ascunde” și le-a transmis locuitorilor din Fâșia Gaza „să părăsească acum” zona.

El a mai spus că Hamas este responsabil pentru civilii și militarii israelieni pe care i-a luat prizonieri.

Mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmați care au traversat gardul de demarcație cu un baraj masiv de rachete lansate din Fâșia Gaza. Sirenele de avertizare au răsunat în sudul și centrul Israelului, inclusiv în Ierusalim, iar armata israeliană a anunțat că se află pe picior de război și mobilizează rezerviști. Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgență a șefilor din domeniul securității, în condițiile în care armata israeliană a început să lovească ținte Hamas și este de așteptat ca răspunsul la atac să fie devastator.

„Suntem în război și vom câștiga. Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a mai cunoscut până acum”, a afirmat Benjamin Netanyahu într-un mesaj video transmis israelienilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *