Biden, critici rare la adresa „coloniștilor extremiști” din Cisiordania / Despre soluția celor două state

0

Președintele SUA a oferit o declarație critică rară despre coloniștii israelieni din Cisiordania, afirmând că aceștia „atacă palestinienii”, potrivit AFP și Sky News.

Joe BidenFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joe Biden a declarat în repetate rânduri că Israelul trebuie să se apere împotriva Hamas, protejând în același timp civilii nevinovați din Gaza.

„Continui să fiu alarmat de coloniștii extremiști care atacă palestinienii din Cisiordania”, a declarat Biden în timpul unei conferințe de presă. „Ei atacă palestinieni în locuri în care au dreptul să fie”.

El a mai spus că regiunea trebuie să se pregătească pentru sfârșitul conflictului și pentru „ceea ce urmează”, adăugând că SUA își menține poziția privind „soluția celor două state” pentru israelieni și palestinieni.

În Cisiordania ocupată, peste 100 de palestinieni au fost uciși și 1.650 răniți în violențe și raiduri israeliene începând cu 7 octombrie, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas.

Biden spune că „nu i-a cerut” lui Netanyahu să amâne o ofensivă terestră în Gaza

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu i-a „cerut” premierului israelian Benjamin Netanyahu să amâne o eventuală ofensivă terestră în Gaza până la eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

„Nu. Este decizia lor, dar nu am cerut acest lucru”, a spus el ca răspuns la o întrebare la o conferință de presă. „Ceea ce i-am spus a fost că, dacă este posibil să îi scoatem pe acești oameni în siguranță, asta trebuie să facă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *