Biden promite reducerea cu 50% a numărului deceselor cauzate de cancer în 25 de ani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Joe Biden, pentru care subiectul are o dimensiune personală dureroasă, își va prezenta luni politica în materie de cancer, la exact 60 de ani de la discursul istoric al lui John Fitzgerald Kennedy privind cucerirea Lunii, scrie AFP.

Joe BidenFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele american va dedica un discurs solemn, la ora 20:00 GMT la Boston, inițiativei sale „Cancer Moonshot”.

El dorește să reducă cu 50% numărul deceselor cauzate de cancer în 25 de ani.

Joe Biden, care a promis că va pune capăt cancerului „așa cum îl știm”, este așteptat să prezinte mai multe aspecte ale acestei inițiative.

Eforturile sale se concentrează atât pe costul uneori exorbitant al tratamentului, cât și pe depistarea cancerului, prin explorarea testelor de sânge.

Casa Albă a precizat că a limitat la 2.000 de dolari pe an suma pe care o pot primi mulți cetățeni americani care beneficiază de programul Medicare, sistemul de asigurări de sănătate american la care au acces persoanele de peste 65 de ani.

Cu toate acestea, ea subliniază că, până în prezent, unii pacienți au fost nevoiți să plătească peste 8.000 de dolari pe an pentru tratamentul cancerului de prostată.

Screening de sânge

Un alt proiect major al guvernului american este screening-ul.

Statele Unite au lansat un test pe scară largă – la care au participat inițial 24.000 de persoane, cu scopul de a-l extinde la 225.000 – pentru a identifica testele care ar fi capabile să detecteze unul sau mai multe tipuri de cancer doar în urma unui test de sânge.

Joe Biden a semnat, de asemenea, un ordin executiv pentru a stimula sectorul biotehnologiei.

De asemenea, președintele a numit-o pe Renee Wegrzyn, primul director al unei agenții create în primăvara anului trecut pentru a supraveghea dezvoltarea cercetării medicale avansate, Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul sănătății (ARPA-H).

Punctul culminant al zilei va fi un discurs susținut la Biblioteca Prezidențială John F. Kennedy din Boston.

Acest discurs va avea loc la exact șaizeci de ani de la celebrul discurs în care JFK spunea la 12 septembrie 1962: „Alegem să mergem pe Lună”, stabilind obiectivul de a face ca oamenii să meargă pe Lună înainte de sfârșitul deceniului.

Obiectivul a fost atins, deoarece la 21 iulie 1969 Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună.

Lupta împotriva cancerului este un obiectiv politic, dar și o bătălie intimă pentru președintele american, al cărui fiu cel mare, Beau Biden, a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani.

spot_imgspot_img