Biden pune capăt epocii Trump: Democrația americană a fost amenințată, dar s-a dovedit puternică și rezistentă. E timpul să întoarcem pagina VIDEO – Esential

Confirmat oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, democratul Joe Biden a declarat, într-un discurs adresat națiunii după anunțarea votului din Colegiul Electorilor, că este timpul ca americanii să întoarcă pagina istoriei. ”Democrația noastră a fost presată, testată și amenințată, dar s-a dovedit a fi rezistentă, autentică și puternică”, a spus Biden.

Președintele ales, care a va depune jurământul în cadrul unei ceremonii de inaugurare a noii administrații la 20 ianuarie, a mai spus că ”voința poporului a avut câștig de cauză”. El s-a referit astfel la acuzațiile nefondate de fraudare a scrutinului lansate aproape zilnic de Trump și la numeroasele contestații depuse de echipa sa, în instanță, în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor.

“Flacăra democrației a fost aprinsă în această națiune cu mult timp în urmă. Și știm că nimic, nici măcar o pandemie sau un abuz de putere nu o poate stinge”, a mai spus Biden.

“Noi, poporul, am votat. Integritatea alegerilor noastre rămâne intactă. Așa încât, acum este timpul să dăm pagina, așa cum am făcut-o de-a lungul istoriei, să ne unim, să ne vindecăm”, a mai spus Biden, în discrusul său susținut la Wilmington, Delaware.

Între timp, președintele în exercițiu, Donald Trump, a continuat să conteste rezultatul, printr-o serie de postări pe twitter, în care invocă un nou ”incident” în statul Michigan unde, susține el, 33% dintre voturile sale ar fi fost redirecționate electronic către Biden. Trump a evocat raportul de audit al unui judecător din Michigan care ar merita o medalie, în opinia sa.

Democratul Joe Biden a câștigat luni votul Colegiului Electoral, care confirmă oficial victoria acestuia în alegerile prezidențiale și pune capăt încercărilor eșuate ale președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor de pe 3 noiembrie. Parlamentarii urmează să certifice votul Colegiului Electoral pe 6 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *