Biden și Harris au primit, împreună, titlul de ”Persoană a anului” acordat de revista Time – International

Joe Biden și Kamala Harris au primit împreună titlul de ”Persoană a anului” acordat de revista Time pentru anul 2020, în condițiile în care printre cei nominalizați se afla și cel care a pierdut alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, transmite Reuters.

Biden și Harris au ”oferit reparație și reînnoire pe un singur buletin de vot”, spune Time în profilul realizat celor doi.

”Iar America a primit ce ofereau ei: după cea mai mare prezență la vot din ultimul secol, ei au adunat peste 81 de milioane de voturi, cele mai multe din istoria prezidențialelor, depășindu-l pe Trump cu circa 7 milioane de voturi și trecând de partea lor cinci state cheie”, scrie Time.

Trump, al 45-lea președinte al SUA și ”Persoană a anului” în 2016, titlu acordat de Time la o lună după ce o învingea pe Hillary Clinton, a fost printre ceilalți trei finaliști de anul acesta.

Ceilalți doi nominalizați au fost candidați de grup: lucrătorii din sănătate care luptă cu pandemia Covid-19 și participanții la mișcarea de justiție rasială pornită după uciderea, pe 25 mai, a lui George Floyd, un bărbat e culoare ce a murit după ce un polițist din Minneapolis a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *