Biden spune că președintele egiptean este de acord să deschidă granița pentru ajutorarea Gazei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Joe Biden a declarat că liderul egiptean Abdel Fattah El-Sisi a fost de acord să deschidă punctul de trecere a frontierei de la Rafah pentru a permite intrarea în Gaza a aproximativ 20 de camioane cu ajutoare umanitare, potrivit Sky News.

Rafah, frontiera israeliano-egipteanaFoto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Biden l-a lăudat pe dl El-Sisi pentru această decizie, spunând că „Sisi merită un credit real pentru că a fost conciliant”.

Dacă Hamas confiscă ajutoarele, „se va termina”, a spus el. Oficialii de la Casa Albă au declarat că ajutorul va veni încă de vineri, odată ce drumurile vor fi reparate.

Lucrătorii umanitari din Gaza au avertizat în repetate rânduri cu privire la o criză în regiune, în condițiile în care rezervele de hrană, apă și energie sunt scăzute.

Anterior, Israelul a declarat că nu va bloca apa, alimentele și medicamentele care intră în Gaza dinspre Egipt, ca răspuns la o cerere a președintelui american.

Casa Albă a declarat că Biden și El-Sisi au „convenit să colaboreze îndeaproape” pentru „un răspuns internațional urgent și ferm” la situația umanitară din Gaza.

Într-un comunicat, aceasta a precizat că cei doi lideri au convenit, de asemenea, asupra necesității de a menține stabilitatea în Orientul Mijlociu și de a împiedica escaladarea conflictului.

Președinția egipteană a declarat că cei doi lideri au discutat, în timpul unei convorbiri telefonice, despre modalitățile de accelerare a intrării ajutorului umanitar în Gaza.

Între timp, Biden urmează să țină joi un discurs despre conflictul dintre Israel și Hamas și despre războiul din Ucraina.

spot_imgspot_img