Bilanțul COVID-19 la nivel mondial depășește 3,54 milioane de decese – Capital

Bilanțul COVID-19 la nivel mondial depășește 3,54 milioane de decese

Associated France Press (AFP) a întocmit luni un bilanț mondial cu privire la decesele provocate de coronavirus de la începutul pandemiei. Bilanțul arată că cel puţin 3.543.125 și-au pierdut viața din cauza acestei boli. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de părere că bilanțul real este de două-trei ori mai mare.

După Statele Unite (594.431 de morţi), ţările cu cel mai mare număr de decese din cauza covid-19 sunt Brazilia (461.931), India (329.100), Mexicul (223.507) şi Regatul Unit (127.781).

Aceste date, care au la bază bilanţuri oficiale ale autorităţilor naţionale în domeniul sănătăţii, sunt per ansambu subevaluate. Ele nu iau în calcul revizuiri în creştere, realizate ulterior de către organizaţii statistice.

În același timp AFP a prezentat și noile măsuri și evoluții marcante ale pandemiei de coronavirus la nivel mondial.

Organizația Mondială a Sănătății se consolidează

După o săptămână de dezbateri, OMS a adoptat o rezoluție privind consolidarea organizației, având în vedere că se află în centrul unei bătălii împotriva coronavirusului.

Principala miză a reuniunii, o reformă a agenției ONU şi a capacităţii sale de a coordona reacţia faţă de crizele sanitare mondiale şi de a preveni epidemii viitoare, a dominat dezbaterile, în contextul în care OMS şi comunitatea internaţională au fost incapabile să prevină pandemia actuală.

Burkina Faso a primit prima livrare de vaccin

Duminică seara, Burkina Faso a primit prima livrare de vaccin, aproximativ 115 mii de doze AstraZeneca, finanțate prin COVAX, care permite țărilor sărace din Africa de Vest să înceapă prima fază a vaccinării pe data de 2 iunie.

Burkina Faso înregistrat 13.430 de contaminări cu noul coronavirus şi 166 de morţi din cauza covid-19 şi era una dintre ultimele ţări din Africa de Vest care nu şi-au lansat vaccinarea împotriva epidemiei.

OCDE avertizează cu privire la o nouă scădere a economiei

Cu toate că OCDE și-a revizuit pozitiv previziunile cu privire la creşterea economică în 2021 (5,8%) şi în 2022 (4,4%), avertizează cu privire la o nouă scădere a economiei din cauza unei persistenţe a unor ”tendinţe contrare”.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îşi exprimă îngrijorarea mai ales faţă de vaccinarea împotriva COVID – prea lentă în ţările sărace – şi nervozitatea pieţelor financiare.

Franța a decis vaccinarea întregii populații

Întreaga populaţie majoră a Franţei se poate vaccina începând de luni împotriva covid-19, după abandonarea criteriilor de vârstă şi starea sănătăţii, o ”etapă-cheie” în vederea unei evitări a unei intensificări a epidemiei, în contextul unei relaxări a restricţiilor în ţară.

La 15 iunie, ”există şanse bune să depăşim” obiectivul Guvernului de vaccinare cu prima doză a 30 de milioane de persoane, a apreciat la postul LCI profesorul Alain Fischer, ”Domnul Vaccin” în Guvernul francez, care cataloghează această nouă lărgire a campaniei de vaccinare drept o ”etapă-cheie” a protejării populaţiei şi ”revenirii la o viaţă tot mai normală”.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *