Bilanțul tragic al prăbușirii blocului din Florida a ajuns la 79 de morți. Un mic miracol s-a produs: Pisica Binx a fost găsită în viață printre dărâmături – International

Bilanţul tragic al prăbuşirii unui imobil în statul american Florida continuă să crească, după ce autorităţile au anunţat vineri descoperirea a 15 cadavre, astfel că numărul deceselor a ajuns la 79, singurul “mic miracol” fiind descoperirea unui pisici în viaţă la 16 zile de la producerea dramei, relatează AFP.

Din cele 79 de victime, 53 au fost identificate, iar 61 de persoane despre care se crede că ar fi fost de asemenea în imobil la momentul prăbuşirii sunt încă date dispărute, a spus primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, într-o conferinţă de presă. Ea a salutat totuşi “un mic miracol care poate aduce puţină alinare unei familii în suferinţă”, transmite Agerpres.

Pisica Binx, de culoare neagră, a fost descoperită în viaţă în apropierea unor dărâmături de la Champlain Towers South la peste două săptămâni de la catastrofă şi a fost predată proprietarilor, o familie în care mama şi fiica au fost rănite în timp ce fugeau din clădire, iar tatăl se numără printre dispăruţi.

După ce au sperat timp de câteva zile că ar mai putea exista supravieţuitori, autorităţile au fost nevoite să decidă miercuri oprirea operaţiunilor de salvare. Însă operaţiunile de căutare a corpurilor neînsufleţite ale victimelor continuă.

Pe 24 iunie noaptea, imobilul Champlain Towers South s-a surpat parţial într-un mod încă în mare măsură de neînţeles, deşi structura clădirii părea degradată pe alocuri. Restul clădirii a fost supus unei demolări controlate duminică, ceea ce a permis echipelor să avanseze prin zone inaccesibile anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *