Biotina, suplimentul minune pentru frumusețe

Una dintre vitaminele cu roluri multiple este biotina, care face parte din categoria vitaminelor ce susțin frumusețea părului, pielii și unghiilor, dar este și o parte vitală a sănătății organismului, având un rol esențial în buna funcționare a sistemului nervos, tractului digestiv și metabolismului, aducând, de asemenea, un aport de energie.

Vitaminele sunt substanțele de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa în parametri normali, ajutând la diverse procese, cum ar fi susținerea imunității, păstrarea frumuseții sau protejarea sistemului respirator ori întărirea celui cardiovascular. Una dintre vitaminele cu roluri multiple este biotina, care face parte din categoria vitaminelor ce susțin frumusețea părului, pielii și unghiilor, dar este și o parte vitală a sănătății organismului, având un rol esențial în buna funcționare a sistemului nervos, tractului digestiv și metabolismului, aducând, de asemenea, un aport de energie.

Fiindcă biotina este solubilă în apă, aceasta este cel mai des asimilată din mâncare – tocmai de aceea, o dietă trebuie să conțină toate grupele de alimente, parte a unui stil de viață sănătos, la care să adăugăm consumul de suplimente naturale lichide pentru a asigura dozele zilnice de vitamine. Biotina lichidă oferă una dintre cele mai bune absorbții în organism, asigurând beneficii concrete pentru frumusețe – iată câteva dintre ele:

Beneficii Biotină:

  1. Biotina pentru păr sănătos

Un organism sănătos nu numai că funcționează bine pe interior, dar reflectă asta și în exterior, cel mai adesea la nivelul părului și scalpului. Biotina are rolul de a susține sănătatea organismului din interior, ceea ce va ajuta ca și părul tău să fie mai sănătos și cu un aspect mult îmbunătățit. Pe de-o parte, biotina poate ajuta oprirea căderii părului, un aspect de care multe persoane se lovesc de-a lungul vieții, iar pe lângă acest lucru, îi va oferi vitalitate prin volum și strălucire. Pe lângă firul de păr care este întărit de la rădăcină, prin administrarea biotinei, scalpului îi este redat pH-ul natural, ceea ce ajută la curățarea în mod natural de secreții excesive de sebum sau mătreață. Circulația de la nivelul capului este și ea stimulată prin administrarea biotinei, permițând astfel nutrienților să ajungă direct la rădăcina firului de păr, de unde provine sănătatea părului.

2. Biotina pentru piele hidratată din interior
Vitamine precum biotina aduc un aport benefic pielii și susțin sănătatea și frumusețea ei pe o lungă durată. Fiindcă pielea noastră se lovește adesea de factori nocivi precum poluarea și praful, care îi afectează ritmul normal și nivelul de hidratare, trebuie să îi acordăm un plus de atenție pentru a-i asigura procesul de refacere și de menținere. Administrarea biotinei lichide
susține metabolismul acizilor grași care hrănesc pielea, devenind unul dintre ajutoarele de nădejde pe care le poate primi pielea.

3. Biotina pentru unghii puternice și frumoase
Printre problemele cel mai des întâlnite când vine vorba de frumusețea femeilor, regăsim ruperea unghiilor, exfolierea și fragilitatea lor. Aceste cauze pot fi semne evidente ale unei carențe de biotină în organism – un nivel optim de biotină va stimula producția de cheratină,
componentă esențială a unghiilor, redându-le astfel sănătatea și frumusețea.

Surse de biotină
Prin efectele sale, biotina nu doar că susține sănătatea organismului, dar pe lângă asta, este un supliment minune pentru frumusețe, acționând pe mai multe planuri: pentru păr, piele și unghii. Datorită rolului pe care îl are în frumusețea unghiilor, pielii și părului, biotina este o vitamină indispensabilă, care se poate găsi în alimente de origine animală precum pui, ficat, somon, dar și în alimente vegetale, cum ar fi conopida, bananele, morcovii. Doza zilnică recomandată de biotină este de 30 µg/zi (pentru adulți), cantitate ce poate fi dobândită din suplimente lichide cu biotină, precum cele comercializate de Grădina Sănătății.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *