Boiko Borisov, audiat la sediul poliției naționale, într-un dosar de corupție

Agenția BTA spune că la sediul poliției naționale bulgare s-au strâns mai mulți susținători ai fostului premier. Printre aceștia se numărau și preşedintele Federaţiei de arte marţiale mixte Stanislav Nedkov şi fostul ministru de interne Mladen Marinov.

La ieșirea din sediul poliției naționale, Boiko Borisov a declarat că a fost convocat și audiat despre lucruri care au avut loc în perioada 2009-2012. În acest context, avocatul său a declarat că este vorba despre ”scorniri de acum 13 ani”, subliniind că nu există nicio dovadă împotriva clientului său.

De ce a fost chemat Boiko Borisov la sediul poliției naționale

Fostul prim ministru al Bulgariei a fost chemat la audieri în contextul anchetei ce vizează înregistrarea unei conversaţii la casa acestuia din Bankia, în apropiere de Sofia. La conversaţia respectivă, al cărei conţinut s-a scurs în presă în aprilie 2013, au luat parte Boiko Borisov, Miroslav Naidenov, ministru al agriculturii în primul guvern Borisov, şi procurorul-şef al oraşului Sofia, Nikolai Kokinov.

Acuzaţiile împotriva lui Naidenov se referă la o mită de 200.000 leva (circa 102.000 euro) promisă lui Svetoslav Simeonov, şeful Fondului de stat pentru agricultură, în 2009. Acuzarea afirmă că scopul era de a-l face pe Simeonov să semneze ordine de plată pentru rambursarea ilegală a TVA-ului către companiile V.D.V. 007 EOOD şi Melcom OOD.

În timpul conversaţiei, Borisov l-a întrebat pe Kokinov despre evoluţia anchetei împotriva lui Miroslav Naidenov. Procurorul a explicat că martorul în dosar şi-a schimbat declaraţia. Din conversaţie a devenit evident că martorul respectiv este Svetoslav Simeonov.

Sursă foto: Dreamstime