Boris Johnson: Noua variantă a coronavirusului ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă / Nu există dovezi că vaccinul va fi mai puțin eficient – Coronavirus

Premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că noua variantă a coronavirusului ar putea fi cu până la 70% mai transmisinilă, dar nu există dovezi că aceasta este mai periculoasă și nici care să sugereze că vaccinul va fi mai puțin eficient, relatează Reuters.

”Ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă decât varianta veche, versiunea originală a bolii”, a spus Johnson la o conferință de presă.

Ca urmare, șeful guvernului britanic a anunțat o înăsprire a restricțiilor.

”Având în vedere dovezile pe care le avem cu privire la noua variantă a virusului și a potențialului risc pe care îl presupune, cu inimă grea trebuie să vă spun că nu putem continua cu Crăciunul așa cum plănuiam”, a spus Johnson.

Premierul britanic spune că magazinele non-esențiale, activitățile de relaxare în spații închise și de îngrijire personală trebuie închise.

De asemenea, Johnson le cere englezilor să stea acasă.

Ofițerul medical șef al Angliei, Chriss Whitty, a spus, sâmbătă, că noua tulpină de coronavirus identificată în Regatul Unit se poate răspândi mai repede și se analizează urgent pentru a confirma că nu poate produce o mai mare rată a mortalității,

Știre în curs de actualizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *