Branșarea la utilități – o etapă importantă pentru a încheia cu succes construirea unei case

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Branșarea la utilități - o etapă importantă pentru a încheia cu succes construirea unei case

Construirea unei case trebuie să fie un proces elaborat, ce necesită un plan bine pus la punct, în cele mai mici detalii. Încă de la început este bine să ai în vedere și existența rețelelor de utilități în zonă; cu cât sunt mai aproape, cu atât mai bine, pentru a nu interveni cheltuieli suplimentare în cazul necesității prelungirii rețelelor.

Branșarea la utilități, este o etapă finală a construcției unei case și aduce satisfacția lucrului bine făcut, de către constructori, electricieni, instalatori etc. 

Procedura pentru fiecare branșament este anevoioasă, dar necesară. Trebuie parcurși următorii pași: emiterea avizului tehnic și semnarea contractului, proiectare, obținerea avizelor și a autorizațiilor, execuția propriu-zisă, semnarea contractului de furnizare, punerea sub tensiune, montarea contorului. 

Iată care sunt utilitățile indispensabile, pe care trebuie să le ai în vedere pentru branșament

Curent electric

Prin branșament electric, casa este conectată la rețeaua centralizată de curent electric. Pentru aceasta este nevoie a contacta specialiști în domeniu. Poți găsi servicii de branșare la curent electric online, pe mastergaz.ro, site care îți oferă doar servicii profesionale, de înaltă calitate și o siguranță sporită. 

Branșamentul electric este necesar pentru iluminat sau pentru a alimenta multitudinea de aparate cu care suntem cu toții obișnuiți deja. După montarea tabloului electric, acesta va distribui către prizele din casă, energia electrică. 

Branșamentul se poate face subteran (cablurile de distribuție a curentului electric sunt instalate pe sub pământ) sau aerian (cablurile de distribuție sunt montate pe stâlpi). În plus, fiind vorba de o casă, branșarea se face permanent și individual.

Gaze naturale

Branșamentul la gaze constă în operațiunea de a face legătura între conducta stradală de gaze și cutia de branșament a proprietarului casei, ce va fi montată pe gardul casei și care va conține contorul și regulatorul de gaze. Este nevoie a se lucra cu multă atenție, din cauza gradului ridicat de periculozitate, de către o echipă profesionistă. Gazele naturale sunt utilizate în majoritatea locuințelor, pentru încălzire prin intermediul centralei termice, pentru gătit etc.

Rețea de apă și canalizare

Branșamentul la rețeaua de apă asigură accesul gospodăriei la apa potabilă. Un utilizator trebuie să aibă un singur branșament la rețeaua de apă și canalizare. Delimitarea dintre rețeaua publică de apă și conductele interioare se face prin contorul de branșament, care este montat pe sectorul privat, sau pe sectorul public, la 1-2 metri de proprietate.

Rețele de comunicații

In secolul XXI, branșarea la rețelele de comunicații este de asemenea o necesitate. Există rețele aeriene și subterane. Pentru branșarea la rețelele subterane, se poate monta cutia de branșament la subsolul clădirii, sau în altă locație, stabilită în urma evaluării. 

Rețelele de comunicații sunt modernizate periodic, pentru acces rapid la internetul de mare viteză.

Așadar trebuie să ai în vedere această etapă, pentru a finaliza cu succes construcția și amenajarea casei dorite. Trebuie să te informezi, să optezi pentru servicii de calitate și să beneficiezi de tot confortul pe care îl meriți.

Sursa foto: pixabay.com

spot_imgspot_img