Breaking: Flăcări în Munţii Lotrului. Intervenţie dificilă pentru stingerea unui incendiu puternic | VIDEO

Zeci de pompieri militari şi civili încearcă, de mai bine de 24 de ore, să stingă un incendiu izbucnit în Munţii Lotrului, zona Padina – Pleşa, unde a fost trimis şi un elicopter cu dispozitiv de tip Bamby – Bucket, care poate transporta 2.400 de litri de apă.

Potrivit IGSU, intervenţia de stingere a incendiului reaprins duminică dimineaţă în Munţii Lotrului continuă, iar pentru eficientizarea misiunilor de localizare şi de stingere a incendiului, în sprijinul forţelor din teren acţionează şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, prevăzut cu un dispozitiv de tip Bamby – Bucket, ce poate transporta aproximativ 2.400 de litri de apă.

Alimentarea cu apă se face din râul Olt, apa fiind deversată în zona focarelor.

Până luni după-amiaza, elicopterul a efectuat deja un număr de 19 curse, refulând o cantitate de 33,6 tone de apă. Astfel, s-a reuşit limitarea extinderii incendiului, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 12 hectare.

IGSU arată că 27 de pompieri militari vâlceni, împreună cu peste 40 membri SVSU Malaia şi lucrători ai ocoalelor silvice, continuă intervenţia, care este una dificilă, din cauza altitudinii zonei de manevră (1.400 – 1.600 de metri), a terenului accidentat, dar şi a vântului care suflă cu putere.

Pe tot parcursul zilei de luni, flăcările s-au manifestat la nivelul solului, în zona împădurită de foioase, doborâturi şi arbori uscaţi, a mai arătat IGSU.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *