Bruxelles-ul se pregătește pentru sosirea ”convoaielor libertății” în ciuda interdicției

Autoritățile belgiene le-a reamintit duminică participanților la protestele anti-măsuri sanitare că este interzis să protesteze luni în capitală, înmulțind în același timp avertismentele către locuitori cu privire la dificultățile de acces la spitale și aeroport, potrivit AFP.

Proteste la BruxellesFoto: YouTube

Poliția de la Bruxelles a postat instrucțiuni pe rețelele de socializare în patru limbi – franceză, olandeză, germană și engleză: interdicția de a demonstra cu vehicule, sfaturi de a nu merge la Bruxelles cu mașina, dirijarea convoaielor într-o parcare din centrul expozițional, la marginea orașului, „singurul loc unde se va tolera acțiunea statică”.

Unii dintre demonstranții francezi au părăsit regiunea Parisului duminică pentru a ajunge la Bruxelles pentru a denunța certificatul de vacinare.

Unii participanți la o demonstrație similară organizată la Haga și-au anunțat de asemenea intenția de a merge în Belgia.

Autoritățile belgiene au interzis aceste mișcări care nu au autorizație și au pus în aplicare mijloace pentru a preveni blocarea Regiunii Bruxelles.

Prim-ministrul Alexander De Croo i-a sfătuit vineri pe protestatari să renunțe să mai vină la Bruxelles.

“Le spun celor care vin din străinătate: uitaţi-vă la regulile din Belgia. Nu am avut niciodată reguli prea grele şi nu mai avem atâtea. Aşa că plângeţi-vă acasă”, a spus el.

Sunt planificate controale la frontieră, iar vehiculele care vin în capitală în ciuda interdicției vor fi deturnate, au avertizat autoritățile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *